2021. szeptember 24., péntek

Vitathatatlanul ősz van + Forró csoki

Szeretem azt őszt. Vagyis inkább azt mondom, hogy a kedvenc évszakom, és ezzel mindent elmondtam. :) Sokáig nagyon jó idő volt, és élveztük a nap meleg sugarait, de most jött el az én időm. A harisnyás-szoknyás (mondjuk ez minden évszakban jelen van) - vastag pulcsis időszak, amit úgy szeretek. 

Nem olyan régen pakoltam el a nyári szoknyákat, ruhákat. Végeztem egy amolyan selejtezés-félét. Én nem cserélem le a ruhatáramat, mert divatos vagy nem az, ilyen vagy olyan színű, én szeretek mindent hordani. Nyilván, a vékony ruháknak nem ilyenkor van itt az ideje, bár harisnyával azokat is lehet hordani. :) Én tényleg szeretem a harisnyákat, bár most vettem egy halommal, de nem sokáig bírta. Ezek a 15-20 denesek nagyon gyengék. Sok pénzt meg nem akarok érte adni. 

Mindenesetre hidegebbre fordult az idő, és ezt azért szeretem, mert a kályhában ilyenkor duruzsolhat a meleg. Nyáron nem, de ilyenkor már szeretem a meleget. Olyan jó érzés ilyenkor és így elaludni. Melegben. 

Az az igazság, hogy az őszt mindig várom. Már sokszor írtam, hogy szeretem az őszt, a fákat, és az ősz színeit. Mostanában is rengeteget jártam kint parkokban, erdőben, és fotóztam fákat. De elég, ha csak kinézek az ablakomon, és ott a Vértes, és már látszik is a különféle színű levelek kavalkádja. Tényleg szeretem. A hangulatát, a színeit, amit lehet közben viselni, ahogy lehet a faleveleket dobálni a földről (Katám ebben nagyon jó.) 😀 

Szeretek ilyenkor sétálni, és így járni dolgozni. Most is ezt tesszük a gyerekekkel. Amikor nincs autó (mert valamelyik mindig szerelőnél vagy műszakin van, vagy ilyesmi), akkor mi gyalog járunk, és rájövök, hogy de jó lenne, ha ezt sűrűbben tennénk. Most szent elhatározásom, hogy a jövő héten is ezt tesszük, legfőképpen azért, mert Bornapok jönnek, és az az igazán UTÁLOM időszak. 

Szóval, szeretem, és kész. 

És eszembe jutott, hogy be kell hozni a kinti pokrócokat, a foteleket, ahol eddig kint ültünk, össze kell pakolni, és kicsit jön a hűvösebb időszak, de mégis izgis lesz. És eszembe jutott, hogy régebben mennyi forró csokit ittam. Ma már, hogy nem iszok tejet (csak nagyon ritkán kakaót - évente max. 2x), de régebben  hogy szerettem! 

És bár mostanában nincs időm blogokat olvasgatni, és ezt sem én magamtól találtam, hanem valakinél olvastam, és gondoltam, ha lesz időm és energiám, akkor megteszem majd. Mármint az olvasgatást. De persze az angol blogokkal van némi problémám, hiszen az angolom elég "fapados", de a receptek azért nem túl bonyolultak. :)

Recept és kép innen.

Nutellás forró csoki 

Hozzávalók:

1 csésze tej ,
2 ½ evőkanál Nutella (vagy bármilyen jó minőségű mogyorókrém),
1 evőkanál kakaópor,
csipetnyi só

Egy kis lábasban közepes lángon melegítsük fel a hozzávalókat addig, míg felforr és a hozzávalók szépen elkeverednek egymással. Ezután töltsük csészébe, tegyünk rá tejszínhabot, majd szórjuk meg csokireszelékkel.


 

2 megjegyzés:

  1. Szép őszi sétálós napokat és ez a finom itóka váljon egészségedre bár most én is nagyon megkívántam:)

    VálaszTörlés