2012. július 20., péntek

Bózsvai nyaralás 4.

Üres a tábor. Mindenki elment kirándulni, csak néhány kisgyerekes család lappang a táborban. De hamarosan jönnek, mert ebéd. Húha, nagyon finomságos ételek vannak, és vegánok! Anyukám, aki erősen húsevő, neki is nagyon ízlik az étel. Mondjuk, ez nem meglepő.  A szakács, aki főz nagyon jó.
Ő egyébként cukrász :)
A mi esküvőnkön is ő főzött és sütött. Már sajnálom, hogy nem fotóztam le az ételeket is, mert akkor lehetett volna gasztroblog is egy kicsit :) hangulatfotózás és minden más, de sajnos nagyon kevés időm van.
Pihenni is alig van időm.
Most is csak azért van néhány percem, mert apukám megjött anyukámért, és most a nagyszülők játszanak a gyerekekkel. Most a miénk az egész tábor! Nagyon jó ez a kis csend!

A tegnapi események képekben. (A kézműveskedésre nem vittem a gépet. Bocsi, majd pótolom :) 

Gyerektanító voltam a táborban. Ők az én kis csoportom. Nagyon aranyosak voltak, és gondoskodtak arról, hogy ne unatkozzak. Mindig volt kérdésük, és keresztkérdésük is.
Nagy élmény volt. 8-12 éves korú gyerekek voltak, de minden este "mesét" kellett nekik olvasni.


Tegnap Kőkapura kirándult a csoport. Mi anyukám miatt nem igazán vállaltunk be gyalogtúrákat. Ő nem bírja a hosszú gyaloglást. Így a többiek gyalog indultak el, mi autóval mentünk a kisvasúthoz. Előtte még belefért apával egy Kisvakond.
Már Kishután vagyunk. Várjuk a vonatot.
 
Már a kisvasúton ülünk.

 Végállomás - Kőkapu. Itt van egy kedves kis patak, amibe persze mindig minden gyereknek bele kell lépnie, ki kell próbálnia milyen hideg. Itt ettünk finom töltött paprikát (receptjét ha hazamentünk megosztom - ha elfelejteném, szóljatok! - nagyon finom!)

 Családi összhangzattan:
Itt található egy klassz kis mézeskalácsos is. Ezt is érintettük. Meg fagyiztunk. Mégiscsak nyaralunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése