2013. június 9., vasárnap

Élmény és rakott krumpli

Katámmal édes kettesben vagyunk. A gyerekek a mamánál, nagy Őm dolgozik.
Mostanra érzem úgy, hogy tudok valami fontosabbat is tenni, mint a pihenés. Szeretem, amikor pörögnek az események, de mivel nem tudtam, hogy milyen a császár (nem is kívánom senkinek, és nem is értem, miért választják sokan), tovább tart regenerálódni.

Egyébként tényleg nagyon érdekes volt a kórházban, mert azért sok belső infót kaptunk. Azért 2 hétig voltam ott, és láttam egy-két érdekes dolgot, ami elgondolkoztatott és elszomorított. Pl. az, hogy sok jó orvos megy el külföldre. És akárki akármit mond... akárhogy itt akarják őket tartani, nem fog sikerülni. A legtöbb fiatal orvosnak már meg is van a helye külföldön.

A másik ilyen szomorú tény, hogy amíg ott voltam a szülések 90 %-a császár volt. Az 1. héten a "várólistás" oldalon feküdtem. Mint említettem, soha semmi nem történt ott. Nagyon unalmas volt. Amikor menni kellett valahová, az volt a nap csúcspontja. Egyébként merő unalom. Azzal tudtam eltölteni az időmet, hogy beszélgettem. Mindenkivel. Amúgy is megy ez nekem, nem teher, nem gond, könnyen barátkozom és ismerkedem. Még a szülészet előtt is beszédbe elegyedtem néhány izgulni látszó és izguló apukával. Próbáltam segíteni nekik. (Mégiscsak elvégeztem egy amolyan lelkigondozói iskolát :) - De persze nem ezért.  ) Tényleg jó dolog megismerni embereket, gondolatokat, nézeteket. Én ezt szeretem.
Visszatérve (mert ugye az elkalandozásra meg hajlamos vagyok) kb. 3-4 simán szülés volt az 1 hét alatt, a többi mind császáros volt. A következő héten se volt jobb a helyzet.
Én ennek utánajártam, hogy mi az oka.
Kiderült, hogy már nem mernek kockázatot vállalni az orvosok, félnek a perektől. Ha valami apró kis gond van, azonnal császároznak, kikerülve minden kockázatot.
Állítólag a régi főorvos idejében (aki azóta elment nyugdíjba) nem volt ilyen magas a százalék. És olyan sem volt, mint velem, hogy 1 hétig ott tartottak valakit. A régi főorvos azt mondta, hogy "Nincs fájás, menjen haza." - Engem is nyugodtan hazaküldhettek volna, majd visszamentem volna, ha fáj. Vagy ha eljön az ideje.
De túl vagyunk rajta. Itthon vagyok, és ez jó.
Ma, gondoltam, megünneplem azt, hogy már elég jól tudok működni, és a család egyik kedvenc ételét készítem: RAKOTT KRUMPLIT.

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya; 2 közepes vöröshagyma; 1 rúd gabonakolbász (25 dkg); 45 dkg mexikói keverék; de én inkább 4 tojást teszek bele,  2 teáskanál só

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, s a felét karikára vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk, majd az apróra vágott hagymát rászórjuk, a mirelit zöldséget egyenletesen elterítjük rajta, a gabona kolbászt rámorzsoljuk. A maradék karikára vágott krumplival befedjük. Tejföllel leöntjük, s kanállal elsimítjuk. Sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése