2016. május 31., kedd

Titkos tervek :)




Íme néhány ötlet: 
1) Legyen időd Istenre. - Nekem az utóbbi időben kevesebb jutott sajnos, mint szerettem volna. És éreztem is ennek hiányát, vagy elhanyagolását. Nagyon jó volt, amikor jutott időm Bibliát olvasni, imádkozni, felkészülni az adott napra, mert erre nagyon nagy szüksége van egy anyának.
2) Ébredj korábban a gyerekeknél - még nyáron is! - Tudom, hogy ez sokszor nehéz, mert a gyerekekben van valamiféle jelzőrendszer, ami azonnal ébreszti őket, amint te felkelsz és elhagyod a szobádat. Az enyémekben van ilyen. De így is mindig korábban kelek. Nekem szükségem van arra, hogy a csendben, amiben egész nap nincs részem, megigyam a teámat és átgondoljam a napomat. Ez tölt fel igazán, és lelkesít arra a napra.
3) Kezd a napot 2 pohár vízzel! - Én is úgy szoktam, és csak utána teázom :) A kávét annyira nem javaslom a koffein miatt, mert az nem túl egészséges. A gyerekekkel is itassunk vizet ébredés után, frissebb lesz az agyuk és jót tesz nekik!
4) Ébredjünk egy mosollyal. - Na ez, sem mindig könnyű. Főleg, amikor mondjuk 3 órát sikerül aludni egy éjszaka... De azért próbáljuk meg, ártani nem árthat!
5) Egyen együtt a család! - Ez egy nagyon jó ötlet, én valahogy nem tudom megvalósítani, de azt hiszem törekednem kellene rá. A gyerekek együtt esznek, és meg kell tanulnom, hogy ne ugráljak mindenfelé és ne intézzem a dolgokat akkor, amikor reggeli van. Ez egy nagy feladat nekem, majd odafigyelek rá!
6) Sétáljunk, mozogjunk, sportoljunk! - de valamelyiket csináljuk. Én érzem, hogy ebben az évben kimaradt, és nem is voltam annyira topon. Remélem, hogy szeptembertől újra megvalósítható lesz az életemben a rendszeres mozgás. Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy csak az nem szakít rá időt, aki nem akar. Persze, nem vettem komolyan, mert neki nem volt gyereke, meg a munkahelye is rugalmas volt, úgy osztotta be az idejét, ahogy akarta, nem kellett főznie magára (Norbi UpDatet rendelt) :) és még sorolhatnám. Nem is kell komolyan venni ezeket az embereket! Ne tedd! De a mozgás nagyon fontos! A saját érdekünkben!
7) Minden napi teendőt végezzünk el aznap. - Ez nem mindig esik jól, de legalább utána jó érzés lesz úgy dolgokat csinálni, hogy aznap jól dolgoztunk.Ezen is dolgoznom kell, mert a gyerekeim gondoskodnak arról, hogy sokszor ne legyenek a dolgok a helyükön, de hiszem, hogy egyszer ezen is változtatni fogunk!
8) Legyen heti terved! - Megértettem ennek fontosságát és jelentőségét! Ezért használok határidő naplót és családi fali naptárat egyszerre, mert különben elfelejteném, hogy mikor milyen program van a családban.
9) Legyen családi áhítat, beszélgetéssel és Bibliaolvasással! - Ha a meseolvasás belefér, akkor egy-egy bibliai történet is. Az én gyerekeim nagyon szeretik. Nem mindig volt és van erre idő, főleg, ha szétcsúszik egy nap, de úgy gondolom, hogy ahogyan nekünk is szükségünk van mindennapi táplálékra és nemcsak fizikai ételre gondolok, hanem lelkire is, a gyerekeinknek is kell. Hogy már most megerősödjenek hitben és ismeretben. Én ezt nagyon fontosnak tartom.
10) Nevessetek sokat! - Élvezzük a gyerekeinkkel töltött napokat, perceket, órákat, másodperceket. Tudom, hogy néha korholni kell őket, vagy veszekedni velük, de azt értettem meg, hogy humorral többre jutunk. Jó, ha ezt is megtanuljuk.
És a legvégére egy bátorító gondolat. Vagy mégsem az, mindenesetre igaz :)
ADRENALIRA FEL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése