2017. február 14., kedd

13 jótanács Feleségeknek

Egyszer, régen olvastam valahol ezeket a gondolatokat, és gondoltam, most megosztom veletek is.




1. Nézd el férjed hibáit, és inkább a jó tulajdonságaira koncentrálj!
2. Sose nyaggasd vagy próbáld manipulálni a férjed, hogy a te elképzeléseid szerint tegyen valamit!
3. Bízz Istenben és bízz a férjedben! Imádkozz érte minden nap!
4. Első Isten, második férj, harmadik gyerekek, negyedik otthon.
5. Vesd alá magad férjed tekintélyének és nézd el, ha hibázik döntéseiben!
6. Engedd, hogy gondoskodjon a családról, becsüld meg a jövedelmét és a dolgokat, amiről gondoskodik a család számára, függetlenül attól, hogy az kevés vagy sok.
7. Bölcsen költsd a férjed által nehezen keresett pénzt és légy takarékos! Soha ne csinálj kiadást a háta mögött!
8. Ne sértsd meg férfiúi büszkeségét! Inkább dicsérd férfias képességeiért és mutasd meg naponta, hogy nagyra becsülöd őt.
9. A visszafogott, nőies megjelenés fontos. Nőies viselkedés, természetesség, gyengédség, örömmel alárendelt lélek és férjtől való függés.
10. Istentől kapott hivatásod van, ami gazdag áldás lehet rajtad. Ez a hivatás/karrier az otthonod.
11. Főzz finom, egészséges ételeket, tartsd tisztán az otthonod, és szeretettel gondoskodj gyermekeitekről.
12. A Te feladatod, hogy “Otthonteremtő” légy, ezért a munkád az, hogy a házadból otthont teremts.
13. Mindenek felett, a feleség legyen otthon a boldogság és öröm forrása! Örülj az Úrban, hogy fantasztikus családot adott Neked és soha ne tekintsd a családod létét természetesnek.

2 megjegyzés:

  1. Már régebben is írta, második a férj, harmadik a gyerekek. Én ezen annyit gondolkodtam már...Lelkileg még értem is, de a gyakorlatban a férj életben marad nélkülem is, a kisbabám viszont nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez nem azt jelenti. Persze, hogy egy kisbabát életben kell tartani. Én sem kelek fel hajnal fél 5-kor Férjhez, hogy pakoljak neki reggelit a bányába, önellátó, meg tudja oldani. Viszont úgy gondolom, hogy semmiképpen sem kerüljön fontossági sorrendben a gyerekek mögé a férjünk.
      Éppen erről, ezekről beszélgetünk mostanában a házaspáros körön, mert ez női probléma, hogy a gyerekek élvezik az elsőséget, és ha marad idő a házastársra, akkor ő is belefér. De ez pont nem jó, mert akkor úgy fogja érezni, hogy nem fontos, hogy minek küzdjön és dolgozzon értünk, ha nem kap fontos helyet az életben. Ha nem érzi, hogy fontos, hogy elől van, akkor rossz döntéseket hoz, elbizonytalanodik, úgy érezheti, hogy egy idő után felesleges... ami nem jó senkinek.

      Törlés