2017. április 7., péntek

Diókolbász

Holnap vendégségbe megyünk. Szeretjük a vendégeket várni és menni is.
Csilláékkal régóta ismerjük egymást, a gyerekeink szinte egykorúak (1-1 hónap van közöttük, sőt van olyan gyerekünk, ahol 5 nap csak a különbség.) Itt éltek Mór határában Árkipusztán, egy nagyon jó kis birtokon, de aztán el kellett költözniük. Sajnáltuk, mert sokat jártunk össze, átugrottunk egymáshoz, lehetett számítani egymásra. Nem költöztek messze, csak Sukoróra, ami szép hely, ott a Velencei-tó például, aminek a gyerekek nagyon örülnek.
Sajnos nem tudunk olyan sokat találkozni, mint szeretnénk, de azért igyekszünk. Már egy ideje szervezzük a találkozást, de tudjátok, ahol sok gyerek van (náluk 4, nálunk 3) mindig van valami... betegség, foglalkozások, szóval nem könnyű egyeztetni. 
De holnap megyünk.
És gondoltam, meglepem őket azzal, amit nagyon szeretnek tőlem. :) :)
Ez pedig a DIÓKOLBÁSZ. 
Ez az az étel, amit nagyon sokszor fogok még népszerűsíteni, és eddig is ezt tettem.
Ha még nem ettél finomat, akkor ezután fogsz. Fotózás előtt ki kellett volna vennem a papírtörlőt, de ebből is látszik, hogy én nem vagyok ám valami nagy profi az ilyesmiben. Megcsinálom, kiteszem és mindenki ehet is belőle...

Csak a receptet írom le, a többit kóstolni kell!

DIÓKOLBÁSZ
5 tojás, 12-13 evőkanál búzadara, 1 evőkanál pirospaprika, 3 csapott evőkanál Vegeta, őrölt kömény (ez kihagyható), 10 dkg darált dió, 10 dkg reszelt füstölt tofu, 1,5 fej fokhagyma (összenyomva)

Ezt keverjük össze és minimum 3 órát hagyjuk állni, de akár 1 napot is lehet, hogy összeérjenek az ízek.
Aztán gombócokat készítünk belőle. Vizes kézzel formáljunk rudakat. Majd olajban kisütjük egy kb. 20 cm-es teflon lábasban.
Miután jól megsült, beletesszük egy kis vízbe addig, hogy ellepje. Aztán ne felejtsük benne!
Papírszalvétán csöpögtessük le!

Nagyon finom!

2 megjegyzés:

  1. Mert búzadara van benne, és akkor jobban megszívja magát. Lazább lesz az állaga.

    VálaszTörlés