2019. június 27., csütörtök

John Grisham: A magányos farkas

Hát igen, talán már meg sem lepődtök, de egy újabb Grisham könyvet hoztam. Tudom, unalmas és egysíkú, de engem ez nem zavar. Mostanában vagy romantikus vagy nyomozós könyveket akarok és szeretek olvasni, nem zavar, ha esetleg másoknak ez unalmas. Bocsánat. :)

Igazából a blog a magam szórakoztatására íródik, én egyszerűen csak örülök, ha valaki  olvas engem. :) Csak hogy egy csokorba szedjem az engem foglalkoztató dolgokat, érzéseket, élményeket, amelyek, valljuk be nem mindig könnyűen és nem mindig egyszerűek. Mert én sem érzem magam annak mindig. De nincs is ezzel gond.

Nos, talán nem fogtok meglepődni, de egy Grisham könyv van rám most nagy hatással. Nem régen fejeztem be, kb. 1-2 hete, csak még nem volt rá időm írni róla. (A május és a június eleje kicsit káosz időszak.) Mindenesetre nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egyik kedvencem tőle. Mondjuk majdnem mindig ezt mondom mindegyikre, de tényleg az.
Az egyik olyan Grisham regény, ami tele volt fordulatokban, amelyekben az ember sajnálta a főhőst, közben pedig tudta, hogy az életben alapvetően nem lenne az esete. Mint férfi, úgy értem. Mert vagány meg határozott, de mégsem... Sőt, idegesítené, de ha akció lenne, és meg kellene mentenie, számíthatna rá. Az tutibiztos!

Mert hogy Sebastian Rudd nem egy tipikus ügyvéd. Nincs irodája, helyette van egy golyóálló furgonja, amelyet a Társa vezet, akinek nem tudjuk meg a nevét. A furgon fullosan felszerelt, mert hát ez az irodája. Nincs főnöke, egyedül dolgozik, csak a Társa van, aki a Mindenese. Nem egy unatkozó ügyvéd, hanem egy olyan, aki rossz fiúkat véd. Sátánista hírében álló, agyontetovált drogos fiút, akit két kislány meggyilkolásával vádolnak. Egy önvédelemből fegyvert fogó katonát, akiket a túlbuzgó kommandósok tévedésből megöltek. Egy halálraítélt gengszert.
Sebastian Rudd fegyvert hord, és senkiben sem bízik. Mindig veszély leselkedik rá. Amolyan magányos farkas. Ezért ez a címe. Egyedül harcol, miközben megpróbál jó apa is lenni. Pedig ő is sebezhető.

Nagyon jó könyv. Szerintem az egyik legszínesebb szereplője, hőse Sebastian Rudd. Úgy általában a könyveire értem.
Számomra az egyik legjobb, amit mostanában olvastam. Végigizgultam az egészet, és arra gondoltam, hogy mi lesz a következő lépés, helyzet, és nem akartam, hogy véget érjen a könyv.

Ha elolvassátok, megértitek, hogy miért vagyok ennyire nagy Grisham-rajongó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése