2023. február 7., kedd

Napi 15 perc - 9. nap

Hú, de régen írtam már erről! Pedig folyamatosan történnek az események. Mármint pakolok, takarítok, rendbe rakom a dolgokat. Most pár napot itthon voltam, mert Kata beteg volt, és végre a ruhahegyet eltávolítottam, azaz kivasaltam. Szeretek vasalni, mert kikapcsol. Bár néha rájövök, hogy teljesen felesleges, mert a gyerekeim mindig mindent gyűrötten tesznek le. De ez van. 

Nem olyan régen a könyveimet rendszereztem, ami a kedvenc elfoglaltságom. Még mindig kevés a szekrény vagy a polc, ahová el tudom őket rakni. De majd csak alakul. :) 

Az egyik rácsodálkozásom az volt, hogy mennyi nyelvkönyvem van! Egy időben fanatikusan gyűjtöttem a francia nyelvkönyveket, mert ez a kedvenc nyelvem. Tény, hogy régen használtam, már sokat felejtettem, de most, hogy rendszereztem őket, arra gondoltam, hogy újra olvasgatok belőlük, meg megpróbálom a szókincsemet fejleszteni. Az angol jobban megy, mert az többet használom mostanában. De azért még mindig a francia a kedvenc nyelvem.


Persze, találtam oroszt is közte, meg egy kis angolt, de a legtöbb francia. Van még elfekvőben rengeteg olyan, amit fénymásoltam, de azokat egy mappában tartom. (Nem a sárgában.) 

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de ez a szelektálás igen nehéz feladat. Még úgy is, hogy az ember nem gyűjtögető. De vannak dolgok, élmények és emlékek, amiket egyszerűen muszáj megtartani. 

Pont most olvastam, hogy a rendrakás nagy mestere, akiért én eddig sem rajongtam nagyon, Marie Kondo rájött, hogy 3 gyerekkel nem lehet rendet tartani! Nahát! Feladta. Ezért nem is értettem én sohasem ezt az egészet. Persze, fontos a rend, meg igyekezzünk is, de van az a határ, amikor a gyerekek fontosabbak. Nem igaz ? KonMari azt mondta, egyszer olvastam tőle, hogy csak olyasmikkel vegyük körbe magunkat, amik a szívünkben örömet okoznak. Hát, ez nálunk így van. Ezért nehéz szerintem sokszor szelektálni és válogatni. 

A mai kategória a nyelvkönyvek, és az egyéb könyvek. Ebbe nem tudom, hogy mi tartozhat, de én például eltettem egy orosz irodalmi klasszikust, amelyben gyermekversek vannak, és annyira rossz, hogy ezt muszáj megtartani!


Úgyhogy ne adjuk fel!

Ti milyen nyelvkönyveket gyűjtöttetek be?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése