Nagyon régen sütöttem, mert soha nem volt időm, és mindig rohanni kell valahová. Amikor meg itthon vagyok, akkor másra kell az idő. A főzésre, ami muszáj. De most úgy alakult, hogy pár napot itthon voltunk Katával.
És ma reggel arra ébredtem, hogy úgy sütnék valamit! Már egy ideje zsongott a fejemben, hogy úgy ennék egy kis Kossuth-kiflit.
Hozzávalók / 22x30 cm-es tepsi:
- 20 dkg puha vaj,
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici
sóval keményre felverem. A vajat a cukorral, vaníliával kikeverem, majd
hozzáadom a tojássárgákat és alaposan elkeverem.
- A sárgájás masszát fellazítom a fehérjével, és két részletben beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt. 22x30 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezek, egyenletesen elkenem rajta a masszát.
- Tetejét habkártyával simára húzom és rákenem a baracklekvárt. Rászórom a diót és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kihűlt, egy nagyobb pogácsa szaggatóval vagy pohárral kifli formákat szaggatok. Megszórtam porcukorral.
Mindenki nagy örömére.
Fantasztikus!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése