2023. február 11., szombat

Kezdetben...

 MINDEN, AMIT ALKOTOTT, IGEN JÓ! 

1MÓZES 1.

Egy nap Isten elhatározta, hogy egy egy gyönyörű, új világot teremt. Mindent jól eltervezett. Talált egy helyet, ahol sötétség volt, semmi más. Nem lehetett látni semmit, és nem lehetett hallani semmit.

"Legyen világosság!" - szólt az Úr, és abban a pillanatban világos lett. Ezután elválasztotta a világosságot a sötétségtől, a világosságot nappalnak nevezte, a sötétséget pedig éjszakának. Így lett első nap, amire Isten ezt mondja: JÓ!

A második nap következett a kék égbolt megteremtése. Ez az este és reggel lett a föld második napja.

A harmadik nap így szólt Isten: "Gyűljenek össze az ég alatt lévő vizek az ég felett lévő vizekkel, hogy láthatóvá váljék a szárazföld. A száraz területet Isten földnek nevezte, a vizet pedig tengernek. Isten a szárazföldet gyönyörű színekkel vonta be. Fákkal, növényekkel, virágokkal. A fákon és bokrokon finomabbnál finomabb gyümölcsök jelentek meg. Minden, amit ismét alkotott, NAGYON JÓ VOLT!

A negyedik nap így szólt: "Legyenek világító testek a égbolton!" Így is lett. Nappal a nap melege áradt a földre, éjjel a hold sugarai és a csillagok ragyogtak az égen. Isten megint azt mondta, hogy NAGYON JÓ!

Ekkor már gyönyörű volt az egész föld, de igen csendes. Ám Isten az ötödik napon úgy döntött, hogy alkot egy kis zajt. Azt mondta: "Pezsdüljenek  a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, és az égbolt alatt." Így delfinek, bálnák, különféle halak jelentek meg a vizekben, míg az egeket tarka tollú madarak lepték el, akik csiripeltek, cserregtek, csicseregtek, csiviteltek. Isten őket is megáldotta, és azt mondta: NAGYON JÓ!


A következő napon, a 6. napon Isten újból megszólalt. Ekkor a szárazföldi állatokat hívta életre. Abban a pillanatban nagy testű állatok, mint az elefánt, a víziló, az oroszlán, a tigris jelentek meg a földön. Meg a kenguruk, a nyuszik, a kiskutyák és a kiscicák is. Isten ismét végignézett ezen a gyönyörű, immáron zajos világon, és ismét azt mondta: JÓ! Minden nagyon jó volt.



Színező



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése