2020. július 8., szerda

1. nap - Fonyód

Egy nap késéssel ugyan, de megérkeztünk Fonyódra. Nem mentünk a szállásra, hanem az egyik kedvenc éttermünkben kezdtünk, a Torony Étteremben. Nagyon-nagyon jól főznek itt, és mindig találok magamnak valami különlegeset és finomat.
Tudjátok, az a bajom, hogy a legtöbb étteremben a vegetáriánus étkezés azt jelenti, hogy van rántott gomba és rántott sajt, és ennyi. Pont ezt a kettőt nem szeretem. Még a sajtot, ha nincs más, meg is eszem, de nem szeretem a sajtot, és ha lehet, kihagyom az étkezésemből. 
De itt jól főznek, és tavaly ettem is vegán ételt itt, de most is volt újdonság. 
Bár előszeretettel részesítem előnyben a vegán ételeket, a rántott dolgoknak nem igazán tudok ellenállni. Itthon is kirántok egy karfiolt vagy cukkinit, és az nekem elég étkezésre. Csak úgy, magában. 
Így itt is kaptam a lehetőségen, hogy a panco-morzsás ételeket megkóstoljam, és nagyon finom volt.



A Torony Étterem fala - ez egy torony :)
Férj, nem is Férj lett volna, hát persze, hogy a pizzát választotta.

Az én panco-morzsás zöldségeim. Nagyon finom volt.   
Mivel erősen macskás család vagyunk, és hagytunk otthon hármat is, nagyon örültünk a lehetőségnek. Az étteremnek van egy saját macskája, ami odavonzza a gyerekeket. Már tavaly is kifigyeltük, de nem volt simogathatóan közel, idén viszont a pincérek rögtön szóltak nekünk. Így nem maradt más választása Saci cicának, mint nem menekülni előlünk! :)
Az étteremben készült családi kép.
Ebéd után naná, hogy lementünk a Balaton-partra, de mivel előtte vihar volt, és erős szél fújt (látszik a csurkámon - copfomon), nagyon hullámzott a víz, és hideg is volt. De persze azért a gyerekek nem bírták ki, hogy ne menjenek bele kicsit.
Apával
Anyával
A lábáztatás nagyon fontos művelet, és utána valóban nagyon nehéz kiszedni őket a vízből. :) De már a tudat, hogy Balaton-közelben vannak...  

 
Ezután indultunk el a szállásra. 
Autóval jöttünk, de a vonatközlekedés is megoldott lett volna. A Balaton mellett áll meg a vonat, és kb. negyed óra gyaloglásra van tőlünk a szállás.

 Céges üdülőbe mentünk, és nagyon szívesen jövünk ide jövőre is. :)
 Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése