2020. július 13., hétfő

2. nap - Fonyód

Amikor nyaralni megyünk, szeretünk érdekes helyeket felfedezni, megtalálni, rátalálni. Mi azok a típusú szülők vagyunk, aki elsősorban az élményben hisznek és az élmény ajándékában. Ezért mindig, ahová megyünk, igyekszünk különleges helyeket felfedezni.
Idén ilyen volt a Dínó-és Kalandpark Reziben, ahová úgy szerveztük az utazást, hogy a gyerekeknek nem mondtuk meg, csak azt, hogy meglepetés helyre megyünk. Persze, utazni kellett egy kicsit, mert ez másik megyében volt, de én nagyon örültem, mert legalább elmondhattam, hogy végre jártam Zala megyében, még ha csak Reziig is jutottam. :)
 
Nem igazán szeretem a dínókat, és nem szeretem azt a tudatot, ami körbeveszi őket. Nem hiszem, hogy millió évezredekkel ezelőtt éltek. De valamiért a gyerekek - minden gyerek - szereti őket, így gondoltuk, jó ötlet lesz, és nem csalódtunk. Nagyon tetszett nekünk ez a park, már mondták is, hogy jövőre is jöjjünk ide vissza. :)
Mindenféle dínóval találkozhatott az ember. Én nem annyira szeretem a dínókat, és nem is lelkesedtem a mese iránt sem, amit a tévében is adtak egykor. Már nem emlékszem mi volt a címe, csak dínók utaztak különböző korokba, hogy megismerjenek más dínókat. :)
Mutatom, mi volt az egyik legnépszerűbb a családban. Több képet is készítettem erről, mert nagyon élvezték, és a Park részéről is jó ötlet volt. Nálunk még Férj is bevállalta egyedül és olyan jól elvolt, mint egy kisgyerek. :)   
Mutatom! :)
Amit még nagyon élveztek (a sok játék mellett) az az Kincsmosás volt. Vettél egy zacskót, és mindenféle kincset lehetett kimosni belőle. Nagyon vicces volt. És persze, hogy ebbe is beszállt apa. Ha még nem mondtam volna, néha úgy érzem, hogy 4 gyerekem van, de IMÁDOM őket!

A kincs!
Aztán jöttek a sok vicces és aranyos játékok, amit persze, hogy mindet kipróbáltuk. Sorba mindet és volt, hogy többször. 

Vágtattunk Dínókon.
Utaztunk Dínó vonaton!
Lecsúsztunk mindenen, ezt is nagyon sokszor.
Még én is bevállaltam a tériszonyommal és a bátortalanságommal. De Zsófi legalább élvezte. :)

Falat másztunk, csak lightosan :)
Megültük a bikát.

Minigolfoztunk, bár ez a pálya nem volt jó. A legjobban a balatongyöröki minigolfpályát szeretjük!
Kicsit vízitekertünk.
Szörföztünk, amit Kata a legjobban szeretett. Ide sokszor visszajöttünk.

Ugráltak a gyerekek, és tényleg azt kell mondjam, hogy Kata volt ebben a legjobb. Ő nagyon élvezte.
Így is ugráltak. :)
Vajon ki lesz a Dínók vacsorája?
Az én fiókáim
Dínógolás :)
Készülés a mászásra
 
Másztak
Elfáradtunk.
Késő délután értünk haza, leégve és energiát vesztve, de azért este még belefért a fagyizás a kedvenc fagyizónkban. :)



Somlói. Ha Fonyódon járunk, csak itt eszek somlóit.

Nagyon jó kis nap volt. Még akkor is, ha nagyon leégtem. Én nem igazán bírom a Napot, vagy a Nap nem bír engem, de mindig úgy nézek ki, mint egy rák vagy cékla.

Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése