2021. április 28., szerda

Szójapörkölt tésztával

Nagyon-nagyon nincs időm írni, pedig sok mesélnivalóm lenne nektek. A fáradtságról, a munkámról, a szülőkkel való konfliktusaimról, de közben az élményekről, hogy a gyerekek között vagyok. De azt kell mondjam, hogy estére, mire hazaérek, már nem tudok rendes mondatokat fogalmazni. Úgyhogy inkább most egy receptet hozok.

A család nagy kedvence. Másoknál ez hússal működik, nálunk pedig kimondottan így. Ezzel. A tészta és a szója az az étel, amit a gyerekeim szívesen megesznek. Legyen az a tésztának és a szójának bármilyen formája.

A szóját megfőzöm sós vízben. Aztán leszűröm és hideg vízben áztatom, hogy elmenjen a jellegzetes szója "szag". Kinyomkodom belőle a vizet, majd én Gyros fűszersóban szoktam megforgatni. Aztán már lehet is készíteni a tipikus, magyaros jó kis szaftos pörköltet. Aztán kifőzöm a tésztát és már is ehetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése