2021. április 30., péntek

Tojáspörkölt tarhonyával

Az egyik dolog, amit nem igazán szeretek, az a tojás. Amikor a kórházban voltam a szülészeten, és Katát vártuk kijönni, de ő bezzeg kihúzta 40. hétig, akkor a kórházban dolgozó dietetikus (aki nagyon cuki és nagyon lelkiismeretes volt) nagyon aggódott azért, hogy én vegetáriánus vagyok. Mármint elfogadta, csak aggódott. Ez mondjuk haladás ahhoz képest, hogy az első 2 gyereknél senki sem foglalkozott ezzel. Mindenesetre mondtam a hölgynek, hogy ne aggódjon, 20 éve így élek, és nincs bajom, se allergiám, se problémám, se vékony nem vagyok :), ráadásul az anyósom minden nap főz nekem valamit, és Férj minden nap bejött hozzám. De ő persze aggódott, így minden nap küldtek nekem főtt tojást. Addig sem szerettem, mert erős vegán-hajlam van bennem. Azért nem tartom magam vegánnak, mert a túrót nagyon szeretem, és a túrós süteményeket.


Ám a családom nagyon szereti a tojást. Ezért gondoltam, hogy kipróbálom a pörköltet tojásból. Nos, elég népszerű lett. Húsvét környékén annyi tojás marad mindig, mert a Mama mindig tojásvadászatot rendez nekik, és persze, hogy mi hozzuk haza az összes főtt tojást... :) Így legtöbbször ez, vagy töltött tojás a sorsa. 

Rendes pörkölt alapot készítek, és a főtt tojásokat összevágom, és ráteszem a pörköltre. Legtöbbször tarhonyával szeretjük.

2 megjegyzés:

  1. A tojáspörkölt nálam bakancslistás. Nagyon szeretném megkóstolni, de a családom nincs oda az ötletért, magamért meg nem főztem eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meg csináld meg magadnak! Én csinálok olyat, hogy magamnak is főzök. Pl.tökfőzeléket, mert azt csak én szeretem, de magamnak is ér főzni!

      Törlés