2023. június 8., csütörtök

#109 Kata hegedűkoncertet adott az osztálynak

Kata idén úgy döntött, hogy befejezi hegedűs pályafutását. Egyrészt megértem, másrészt szomorú vagyok.
Már idén is csak azért jártunk, hogy meglegyen a létszám a hegedű szakon, de közben szenvedés volt neki. Mert nem igazán gyakorolt itthon, és ahogy a legtöbb gyerek, a szolfézstól is kibukott. Pedig neki még megy is. Ének órán is ő tanítja meg a ritmust az osztálytársainak. :)

Az az igazság, hogy ezt a hangszert annak idején ő választotta, ő szerette volna. Elég jól is indult benne, és tudom, hogy úgy tűnik, hogy elfogult vagyok (ami egyébként igaz :) ), de zeneileg tehetségesnek tartom. Amióta az eszét tudja, meg én is énekel. Szerintem nagyon szép hangja van, örülnék, ha képezné, de alapvetően nagyon gátlásos. Amikor énekből felelt, és bátran ki mert állni az osztály elé EGYEDÜL, a végén az osztály megtapsolta, ami teljesen meghatotta.

Ezért tartott nagyon sokáig, hogy az osztálytársai előtt játsszon. De mivel  úgy döntött, hogy idén abbahagyja, a héten bevitte a hegedűjét, és játszott nekik. A gyerekek meg annyira édesek voltak.
 
Én boldog vagyok, és elfogadom, hogy mást szeretne. Ebben sem tehetségtelen, de ő rajzolni szeretne és nyelvet tanulni. Mindkettőben fantasztikus. Tényleg. Angolul nagyon jó beszél. A gyülekezetben vannak olyan testvérek, akik csak angolul beszélnek Katával, és ő ezt nagyon élvezi. Most másik nyelvet szeretne tanulni. Meg rajzolni. Amióta megkaptam az osztályát rajzból, nagyon sok mindent kipróbáltunk, és az egész osztály nagyon sokat fejlődött. Kata is. Egyre jobb benne. Ezért azt találta ki, hogy Zsófival szívesen járna rajzolni. A mi családunk teszi ki az alaptagozatot. :)

Mindegy is. Csinálja, ami jól esik. Ebben hiszek. 

Fantasztikus!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok Katának csak így tovább amit szeret azzal foglalkozzon! Azt hittem először hogy videót tettél fel szívesen meghallgattam volna 🤗

    VálaszTörlés