2023. június 10., szombat

Más álmot is álmodtam...

 9Egy másik álmot is látott, és azt is elmesélte testvéreinek. Ezt mondta: Megint álmodtam valamit: Egyszer csak leborult előttem a nap, a hold és tizenegy csillag! 10Amikor ezt apjának és testvéreinek elmesélte, apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Miféle álmot láttál? Talán bizony járuljunk eléd, anyáddal és testvéreiddel együtt, hogy földre boruljunk előtted?!(1Mózes 37,9-10)

 

Volt már olyan, hogy valamit nagyon szerettetek volna, és erről álmodtatok? Hogy azt álmodtad, hogy szeretnek és figyelned rád? Hogy valami híres embernek a rokona vagy, esetleg sokan szeretnének barátkozni veled? Volt egyszer valaki, aki erre vágyott, ezt álmodta. De az embernek nincs lehetősége az álmait irányítani.

Az álmaink viszont nem függenek attól, ami foglalkoztat bennünket, és minél jobban foglalkoztat bennünket valami, annál gyakrabban álmodunk róla.

Józsefnek valószínűleg nem ez volt az első álma, de ez az álom nagyon részletes volt, és teljesen más. Hiszen itt mindenféle titokzatos jelkép jelenik meg: gabona, kalász, nap, hold, csillagok.

Ez az álom egyértelműen Istentől volt, aki örömmel figyelte a növekvő József egyre nagyobb érdeklődését az ő dolgai iránt. Azt is mondhatjuk, hogy ez volt az első jel Isten részéről, hogy József életében valami nagy dolgot akar tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése