2012. június 29., péntek

Alváskérdés

Ma is kilométereket gyalogoltam. Mondhatnám, hogy a gyerekeim is, de ez nem így volt. Piacra mentünk, ahová elég ritkán járok, de most már muszáj volt apró dolgokat vásárolnom. Elindultunk hát gyalog. Nimród is elég ügyesen gyalogol már, 2,5 km-t simán. De mindig viszem a babakocsit, mert biztos, ami biztos.

Persze Nimróddal gyalogolni nem sima ügy. Mert általában visszafele is sokat haladunk, mert találunk valamilyen hangyát, bogarat, izgalmas állatot a fűben, járdán, amit persze meg kell szemlélni, és sohasem 1 percig.

Zsófia, akit nem a türelméről híres, hosszú távon nem bírja, de ő remek színésznő, és amit kitesszük a lábunkat a kapun, ő azonnal elfáradt, fáj a lába, és megsérült. Persze ez csak azt jelenti, hogy nem akar gyalogolni, hanem kihasználva a lehetőséget, besurranni a babakocsiba.

Szóval, kilométerek vannak mostanában a lábamban. Hiába, alakformálok. :) Nem, ez csak vicc. Spórolunk, és ahová lehet gyalog vagy biciklivel megyünk. Piacra amúgy is gyalog érdemes menni.

Elfáradtam. Hazafelé már mindkettőt toltam a babakocsiban. Azért én, aki egy egyszerű, alföldi lány vagyok és hozzá vagyok szokva az egyenes utakhoz, itt Móron minden dombos, meredek és kacskaringós. Ezt nehezen szokom. :(

Itthon aztán rendesen kinyúltam. A meleget sem bírom, így megvártam, mire kicsit hűl a levegő. Csak utána tudtam őket kiküldeni az udvarra, amikor is itt bent kibontakozhattam. A kertünkben (gondolom máséban is) rengeteg cukkini nő, mostanában állandóan ilyesmiket eszünk. Rántott cukkini, cukkinipörkölt, de főleg a rántott megy nagyon. Zsófia nagyon szereti.

Estére már mindenki elfáradt. Én is. Ők is. Hamar el is küldtem mindenkit aludni. Zsófi nagy Őmmel alszik, hiszen tegnap megígértük neki, hogy amikor apának nem kell mennie dolgozni, aludhat vele.
Persze, az alvás katasztrófa még mindig. Aki régebb óta olvas engem, tudja, hogy mennyit küzdöttünk Zsófival az alvással. Jelentem, a helyzet nem sokat változott, csak annyit, hogy 4 éves lett. De még most is nagyon utál elaludni. Egész nap nincs vele gond, kedves, aranyos, - jó, persze vannak összezördülések, apró viták Nimróddal, de ez belefér -viszont, a fürdés után elmenni aludni, katasztrófa.
Komolyan mondom, és elhihetitek, hogy így van, MINDEN OKOS módszert kipróbáltunk, amit okos könyvek mondtak, írtak, amit más anyukák tanácsoltak, még pszichológustól is tanultam egy okos módszert. Nem megy. Szenved az elalvással. Akármilyen fáradt. Elég sokat vitázunk emiatt. Semmi más miatt nem kell keményen beszélnem vele, vagy mérges lennem rá. Csak az alvás...

Egy idő után elalszik magától, de közben látványosan és rettenetesen szenved az ágyban. El sem hiszitek. Küzd valaki hasonlóval?
Nimród sem az, aki automatikusan jelentkezik az alvásra, de ő ügyesen elalszik délben is (Zsófi ennyi idősen már nem is aludt délben) meg este is.
Egy ritka pillanat. Délutáni alvás - anyukáméknál készült :)
Mostanában azért sikerül délben is elaltatni Zsófit. Hintaágyban remekül alszik, vagy becsempészi magát a babakocsiba. Babaként nagyon szeretett benne aludni. Nimród ellenben rosszul van a babakocsitól, ő ágypárti.
Ellentétes gyerekek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése