2014. augusztus 26., kedd

Kerekezni jó!

Szeretek biciklizni.
Amikor még az Alföldön laktam, rendszeresen lekerekeztem napi 6 km-t. Azzal jártam munkába, és nagyon jó volt. Szerettem, mert míg odaértem felfrissült az agyam (a gyerekekhez kell is), és amikor végeztem az iskolában, és hazakerekeztem, addigra valamit tisztult is a zsongástól, a zajtól. Jó volt csak úgy tekerni, érezni a sportolás lehetőségét :), meg a friss levegőt, még akkor is, ha sok autó haladt el mellettem. :)
Annak idején jártam biciklitúrákra is, de nem olyan intezitással és elánnal, mint Férj, aki - most is, akárhova elmegyünk, de tényleg akárhova az országba, csak úgy csendesen megjegyzi: "Itt már jártam." És én akkor tudom a választ: "Igen, biciklivel!"

Nos, amióta ideköltöztem a biciklizés mást jelent nekem. Egyrészt nagyon elpuhultam, mert alföldi lány lévén én hozzászoktam a sík, egyenes terephez, de itt, Móron mindenhol dimbes-dombos az út, és néha tényleg kiköpöm a tüdőmet, mire feljutok egyik helyről a másikra. Bár most kicsit szüneteltetem, mert Katával még nem lehet kerekezni.
Mondjuk nem is rendszeres nálam, mert eddig mindig volt egy-egy gyerek, aki kicsi volt, és inkább a gyaloglást és a babakocsit választottam. Most is szívesebben gyalogolok.
De eljön az az idő, amikor biciklire kell pattannom...
Azért már várom kicsit... Még ha dombok is vannak...

Ám Zsófia a nyáron megtanult két kerekűn menni. Ez leginkább Bózsvának köszönhető, hiszen ott szinte csak így közlekedett.
Itthon az első útja anyósomhoz vezetett, aki 3 km-re lakik tőlünk. Oda és vissza is letekerte az utat.
Nagyon büszke vagyok rá.

Azért ha fotókról van szó, meg ezeket szeretem.
Hát nem szépek?








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése