Nem igazán szeretem a sárgaborsót. Az egyetlen olyan növény, amiből nem eszem meg a főzeléket.
Viszont ez a leves tényleg nagyon finom!
Ez
a leves nem mindenki számára közismert, pedig nagyon finom és tápláló,
és egy kis színt hoz a megszokott levesek közé. Ezért mondom, hogy aki
nem szereti a sárgaborsó főzeléket, az ebben a formában biztosan
megkedveli. Én vagyok rá a legjobb tanúbizonyság :)
Azért is
értékes ez a leves, mert önmagát sűríti, nem kell bele semmilyen
habarás, liszt-érzékenyeknek is kiváló. A sűrűségét aszerint
szabályozzuk, hogy mennyi vizet öntünk rá.
Hozzávalók: 50
dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, teás kanál
pirospaprika, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, tengeri só, 20 dkg gabonakolbász, köménymag
Elkészítés:
A borsót odatesszük főni. A hagymát lereszeljük, a paprikát apróra
összevágjuk, és együtt alaposan meg pirítjuk, ezután beleszórjuk a
pirospaprikát, felsütjük, és hozzá adjuk a paradicsomot. A
gabonakolbászt meleg vízzel össze turmixoljuk, és ráöntjük az
elkészített alapra, hozzá adjuk a fokhagymát, köményt és jól
összepároljuk kb. 10 -15 percig. Ezután bele borítjuk az időközben
megfőtt borsóhoz és együtt felfőzzük ízesítjük, ha még szükséges.
Fogyaszthatjuk így is, mert kenyérrel elég tartalmas étel, de főzhetünk
bele apró kockatésztát vagy szaggathatunk bele nokedlit is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése