2017. december 2., szombat

Sárgaborsó-leves

Nem igazán szeretem a sárgaborsót. Az egyetlen olyan növény, amiből nem eszem meg a főzeléket.
Viszont ez a leves tényleg nagyon finom!
Ez a leves nem mindenki számára közismert, pedig nagyon finom és tápláló, és egy kis színt hoz a megszokott levesek közé. Ezért mondom, hogy aki nem szereti a sárgaborsó főzeléket, az ebben a formában biztosan megkedveli. Én vagyok rá a legjobb tanúbizonyság :)
Azért is értékes ez a leves, mert önmagát sűríti, nem kell bele semmilyen habarás, liszt-érzékenyeknek is kiváló. A sűrűségét aszerint szabályozzuk, hogy mennyi vizet öntünk rá.


Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, teás kanál pirospaprika, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, tengeri só,  20 dkg gabonakolbász, köménymag

Elkészítés: A borsót odatesszük főni. A hagymát lereszeljük, a paprikát apróra összevágjuk, és együtt alaposan meg pirítjuk, ezután beleszórjuk a pirospaprikát, felsütjük, és hozzá adjuk a paradicsomot. A gabonakolbászt meleg vízzel össze turmixoljuk, és ráöntjük az elkészített alapra, hozzá adjuk a fokhagymát, köményt és jól összepároljuk kb. 10 -15 percig. Ezután bele borítjuk az időközben megfőtt borsóhoz és együtt felfőzzük ízesítjük, ha még szükséges. Fogyaszthatjuk így is, mert kenyérrel elég tartalmas étel, de főzhetünk bele apró kockatésztát vagy szaggathatunk bele nokedlit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése