2017. december 26., kedd

Töltött káposzta tofuból

Igen, tudom.
Kevés gasztrosággal jelentkezem az utóbbi időben. Persze, vannak más remek, jó blogok, akik ezt a hiányt pótolják :) Nem vagyok profi, és valószínűleg már nem is leszek. Nem célom, hogy újabb és újabb ételkreálmányok kerüljenek az asztalomra, mikor örülök, hogyha sikerül valamit összehoznom...
De ez persze nem panasz, csak tény.

Mindenesetre most az egyik kedvencem készült el. Elvégre karácsony van, vagy múlt el...

Talán már meséltem a húsevő koromban lévő kapcsolatomról a töltött káposztáról és a paprikáról.
De aztán az egyik kedvencemmé nőtte ki magát.
Nem annyira időigényes, talán csak a káposzta elkészítése, de ezt akkor érdemes megcsinálni, ha sok időnk van. Nekem ilyen ritkán van.



A tofupörkölt elkészítése, viszont nagyon gyors. Kb. 10 perc.
Egy hagymát apróra összevágok, megpárolom egy kis olajon és vizen, megsózom.
Ezután belekerül egy kis piros paprika, hagyom hogy kicsit felsüljön, de ne égjen le.
Aztán beleteszem a villával összetört sima tofut, majd főzöm kicsit, és elzárom.
A tofut nem kell sokáig főzni, éppen csak hogy :)
Ezalatt az idő alatt egy kis rizst is főzök, arányt nem tudok mondani, ezt amúgy szemre készítem.
Összekeverem, és egy nagyon kicsit főzöm őket.

Aztán betöltjük a káposztába, és lehet enni.
Ez ugyan vega étel, de én jobban szeretem tejföllel. :)
 Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése