2018. március 6., kedd

Brokkoli mértékkel

Nagyon szeretem a brokkolit. Az egyik legvidámabb zöldségnek tartom.
A családban mértékkel készítem, mert egyszer egy balatongyöröki nyaralás alatt szinte csak ezt az ételt kaptuk. Amolyan bányászüdülés volt még évekkel ezelőtt. A nyaralás nagyon jó volt, viszont ami nagyon megdöbbentett, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni velünk, vegákkal. Egy 3 és fél csillagos szállodáról beszélünk.  
Az első évben, amikor még ketten mentünk, nem voltak gyerekeink, nagyon szenzációs hetünk volt, - állítólag egy néni volt a főszakács, aki mindig kedveskedett nekünk valamilyen különlegességgel. De utána vagy lecserélték, vagy elment, vagy nem tudom mi lett vele, és bocsánat, tényleg szeretem a férfiszakácsokat, de nem igazán tudtak velünk mit kezdeni. 

A húsevőknek pompás az étlap, 3 fogás, és tényleg finomakat készítenek. De sajnos az utána való években küzdöttünk az ott evéssel. Hogy ilyen csúnyán fejezzem ki magam.
Mintha hatalmas kihívást okozott volna az, hogy vegák vagyunk. Okozott is. 
Pedig egy elég jó nevű szálloda, és nem bántani szeretném őket, csak a mai világban sokan vannak vegák. 

Mindenesetre annyi brokkolit nem kellett megennünk, mint azokban az években, és 1 héten keresztül tálalták elénk. Így Férj már egy ideje nem eszik ebből a szerintem vidám zöldségből.
De így igen: 

Rántott brokkoli + paprikás lisztben megforgatott és megsütött sültkrumpli

Hát nem egyszerű?
De!

Remélem, egyszer, amikor visszamegyünk, másmilyen lesz az étlap. Nekem lehet brokkoli, de tényleg mértékkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése