2018. március 21., szerda

Az akaraterő uralma


GYEREKEIM KAPTÁK - ÜZENET: 

„Megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata!” (Róm 12,2)


Egy országban a király feladata az, hogy irányítsa az alattvalóit. Ő hozza a törvényeket, a határozatokat és mindenkinek végre kell hajtania azokat, legyen az herceg, katona vagy szolga. Ha jól hajtják végre a parancsokat, akkor elismerés, dicséret a jutalom. Ha nem, akkor feddést vagy büntetést kapnak az alattvalók. 
Tudtad, hogy benned is van egy király, és ő uralkodik minden képességed felett? Vajon mi lehet az? Talán az érzéseid? 
Ezek biztosan nem, mert szeszélyesek és könnyen változnak, nem biztos vezetők. Az akarat a király. Amit akarsz, azt gondolod és azt cselekszed. Sokszor hallottam gyerekektől: „Ezt akarom!”. És általában véghez is vitték, amit akartak. Az akarat nagy úr, hatalmas dolgokra képes, jóra és rosszra is egyaránt. De kik a szolgák, az alattvalók, ha a király az akarat. Például, ha vizet akarsz inni, mit csinálsz? Erre a kérdésemre egy gyülekezetben egy kislány azt válaszolta, rám mutatva: „Majd te hozol nekem!” (Ebből is látszik , hogy az emberi akarattal baj van, mert önző. Ezért szükséges Isten akaratát követnünk, mert az önzetlenségre tanít.) A vízért megmozdítod a lábadat, odamész a csaphoz, megnyitod és egy pohárba beleengeded, majd a szádhoz emeled. Az akarat a király, a szolgák a testrészeid. Fontos tudnod, hogy mit akarsz, de még inkább azt, hogy mi az Isten akarata. Jézus mindig az Atya akaratát cselekedte, és nekünk is azt tanította, hogy így imádkozzunk: „Legyen meg a Te akaratod!”

Egy családnál voltam, ahol a kisfiú zavartalanul játszott a szobájában a kedvenc autójával. Nagyon élvezte, jól érezte magát. Egyszer csak a konyhából kiáltott az anyukája: „Kisfiam, gyere, légy szíves segíteni!” A lelkiismerete azt mondta: „Menj, segíts édesanyádnak!”. Az emberi természete viszont azt súgta: „Olyan jó játszani, ne menj!”. Te mit tettél volna a kisfiú helyében? Valami jót megtenni vagy akarni sokszor az érzéseink ellenére kell. Ezért szükséges megvizsgálni, hogy mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata? Vajon mi volt az Isten akarata? Hogy segítsen édesanyjának vagy játsszon tovább? Honnan tudhatta biztosan?
Keresd és kutasd, hogy mi az Isten akarata! Használd az akaratodat minden helyzetben a jó cél érdekében! Vajon hogyan tudod megkülönböztetni az önző emberi akarattól? Figyeld meg ezen a héten, hogy melyik akarat követése okoz örömet és boldogságot neked és másoknak? Figyelj Jézus akaratára!

....
Szerető barátod: Attila bácsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése