2018. március 27., kedd

lecsó

A mai ebédünk sem volt túl bonyolult. .
Az utóbbi időben  a NYISD KI A HŰTŐDET, MENJ BE A SPÁJZBA,  ÉS NÉZD MEG MI VAN BENNE! - projectben vagyok.
A mai ebédünk lehetett volna reggeli,  de mivel nagyon szeretjük, és a gyerekeim is szeretik, ezért ebéd is lett. Ha mondhatom azt, ipari mennyiséget szoktam készíteni belőle, mert nagyon menő étel.
LECSÓ!!!
Nem, a filmet nem láttam, és egyenlőre nem is tervezem megnézni. De az tény, hogy nálunk rengeteg lecsó fogy. Mi is sokat rakunk kell, de az anyukám és apukám szintén IPARI mennyiségben. És bár ők húsevők és nem túl egészségpártiak - sajnos - az biztos, hogy arra nagyon odafigyelnek, hogy minden, amit ők termelnek meg, az BIO legyen. Apukám, mivel nyugdíjas és a kert a mindene, ott tölti szinte minden szabadidejét. Ha kell, egyesével szedi le a bogarakat minden nap, de nem permetez. Mi is ezt próbáljuk, de nekünk nincs ennyi időnk, és nincs is olyan szép a kertünk, mint az övéké. Talán egyszer, ha majd nyugdíjasok leszünk :

Mindenesetre a lecsó anyukáméktól van, rengeteget hozunk el, mert egyrészt mi kevesebbet rakunk el, inkább paradicsomlét teszek el, de a nagylányom csak a Mama-féle lecsót szereti. Ha máshogy néz ki, akkor nem igazán eszik meg, de ez mondjuk nem meglepő a gyerekeimnél.
Viszont ma nagylányom bátran bevállalta a tökmagolajat, amit ráöntöttem a lecsójára. Nem sikerült középre, de elmondtam, hogy milyen jótékony hatásai vannak, és milyen egészséges, és ő megette. Kisfiam, akinek a mániája, hogy valami egészséges legyen, nem tette meg, mert nem szereti az új dolgokat, ízeket meg főleg, vele igen nehéz.
De tény, ami tény, finom lett, és azt kell mondjam, hogy lehet, keveset főztem.

Ui: Én így nem ettem belőle, mert nekik teszek bele tojást. Nem annyira szeretem a tojást így felhasználni, de azt nem mondom, hogy néha-néha, évente 2x-3x, amikor hazamegyek és az anyukám kedveskedni akar nekem, akkor nem eszem meg.
Félreértés ne essék, szoktam tojást enni, de én elsősorban süteményekben szeretem.
Mivel azok a gyengéim, abba szeretek mindent beletenni, ami belevaló. Talán egyszer majd az is máshogy lesz, de nem kell annyira rohanni. Mindent szépen, sorjában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése