2019. május 20., hétfő

Könyvajánló - Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Javíthatatlanul romantikus vagyok. Már többször mondtam, és még többször fogom. :)
És igenis hiszek a szerelemben és a romantikában. Hiszek abban, hogy van az embernek egy Társa, egy Lelki társa, aki valahol rá vár.
Én romantikus lélekként ezt vallom. Mert egy boldog és szerelmes kapcsolatban élek immáron 15 éve. És hiszek abban is, hogy lehet jól dönteni, és hogy ez nem "lutri", ahogy sokan mondták nekem. Ha valamiben nem hiszek, akkor ez pont az.
Álmodozó is vagyok, mert úgy szeretem a szépet és az örömteljeset meglátni dolgokban. De azt is gondolom, hogy nem adják ám azt egykönnyen. Már úgy értem, hogy természetesen tenni is kell érte. Az embernek napi harcban kell állnia magával.
Nem gondolom (ami ma szokás és divatos), hogy ha van egy kapcsolatban nézeteltérés, akkor tovább kell lépni, mert nem tudjuk megoldani. Ha meg sem próbáljuk, akkor nem is fog működni. Azt viszont tudom, hogy szerelmesnek lenni jó dolog. Éppen ezért szeretem a romantikus könyveket is, de erről már írtam nektek.

Nos, mostanában Grisham mellett nagy kedvencem lett Katie Fforde is, aki a romantikus irodalom élharcosa, és legjobban a könyvborítói tetszenek.

Nem ez az első könyv, amit olvastam tőle, de mégis ez az első, amit most megosztok. Mert most fejeztem be. Olvastam tőle jobbat, de ez elég cuki volt.

Tartalom:
Mi tesz egy esküvőszervezőt klasszissá? Az, hogy nem ismer lehetetlent. Sarah Stratford már több tucat sikeres esküvőt lebonyolított, számtalan hisztis és rigolyás ügyféllel volt dolga, és idáig mindent elintézett, megszervezett, előteremtett. Ám most szinte megoldhatatlan feladat előtt áll, mivel két fontos esemény ugyanarra a napra esik, ráadásul földrajzilag meglehetősen távoli helyszíneken.
Miért vállalta el akkor mégis mindkét megbízást? Mert az egyik egy népszerű amerikai filmcsillag pompás esküvője - amire nem mondhatott nemet, hisz ez nemcsak óriási kihívás, de a legjobb referencia is -, a másik pedig a tulajdon, kissé szertelen húga jóval szerényebb lagzija, amit szintén nem utasíthatott vissza.
S ha mindez még nem lenne elég, az egy korábbi csalódásától kissé megkérgesedett szívű Sarah körül is ott ólálkodik a szerelem..

Nagyon gyorsan elolvasható. Én amikor Zeneiskolába és úszni viszem a gyerekeimet, ilyen könyvekkel járok.
Ti hogy álltok a romantikus irodalommal?

2 megjegyzés:

  1. Én most sehogy. A kisunokám miatt elkezdtem olvasni az Egy ropi kalandjait, de kiderült, hogy nem 7 éves lányoknak, hanem felsős fiúknak való. De aranyos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kisfiam is olvassa, bár nem igazán halad vele. Azt mondja, kár, hogy nem matek. :)

      Törlés