2019. május 28., kedd

Töltike, az új kedvenc

Igen, tudom, hogy ritkán, azaz ritkábban osztok meg mostanában recepteket, de úgy látom, hogy sokkal, de sokkal több jó kis blog van, amiben jól főznek, ami jól néz ki. A mi családunkat, főleg a gyerekeimet nehéz etetni, így csak akkor írok - legjobb esetben -, ha valami újat próbáltam ki, mert mondjuk vendégek voltak. A vendégek sokkal bátrabbak, mint az én gyerekeim.
Bár ez a finomság 3-ból 1-nek bejött. :) Ez már a haladás kategória.

Egyszer, amikor otthon voltunk anyukáméknál, elmentünk meglátogatni egy baráti családot. Nekik is 3 gyerekük van. Ők is ott voltak a mi esküvőnkön, mi is az övékén. Jóban vagyunk, és bár ritkán találkozunk, jókat szoktunk beszélgetni.
Zsuzsi, az anyuka, egy nagyon kedves, mosolygós, szolgálatkész ember. Mindig megy, az az lételeme, hogy kiszolgáljon mindenkit, és ő ezt élvezi.
Egy alkalommal, amikor ott voltunk nálunk, készítette ezt a nagyon finomságot, aminek a függője lettem. Csak magában is.
Így, amikor eljött a gyerekek szülinapjának az ideje, gondoltam, megcsinálom. Viszonylag nincs sok munka vele, sok lesz belőle, és eteti magát.
Ez, amit a képen láttok, csak a fele. De higgyétek el, hogy nagyon finom.

Férj mondta, hogy írjam ide, hogy ez nem ám ilyen zöld :),  csak valószínűleg a fotózáskor rossz volt a fényviszony. :)

Ez egy nagy adag:

Kb. 4 fej hagymát párolok vizes, sós olajon. Teszek bele egy pici borsot, egy egész nagy hamis májkrémet (Vegetáriánus májkrém), Vegamixet, apróra vágott zöld petrezselymet a párolás legvégén. (Nekem nem volt itthon, csak szárított,
Beáztatok 8 zsemlét, jól kinyomkodom és hozzáteszem a kész megpárolt hagymához. Teszek még hozzá 6 db nyers tojást, és annyi búzadarát, amennyivel pont jó lesz a massza állaga. Tehát se nem híg, se nem sűrű (olyasmi,mint a fasírt állaga).
Ezt a masszát, belecsavarom folpackba és még egy neylonzsákba is beleteszem utána, jól becsomózom a  száját.
Forró, vízben megfőzöm kb.egy jó fél óráig,majd kiolajozott tepsibe teszem a neylonoktól megszabadított töltikét , a tetejét is megolajozom kissé és előmelegített forró sütőben 15-20 percig 190 °C-on megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése