Bár ez a finomság 3-ból 1-nek bejött. :) Ez már a haladás kategória.
Egyszer, amikor otthon voltunk anyukáméknál, elmentünk meglátogatni egy baráti családot. Nekik is 3 gyerekük van. Ők is ott voltak a mi esküvőnkön, mi is az övékén. Jóban vagyunk, és bár ritkán találkozunk, jókat szoktunk beszélgetni.
Zsuzsi, az anyuka, egy nagyon kedves, mosolygós, szolgálatkész ember. Mindig megy, az az lételeme, hogy kiszolgáljon mindenkit, és ő ezt élvezi.
Egy alkalommal, amikor ott voltunk nálunk, készítette ezt a nagyon finomságot, aminek a függője lettem. Csak magában is.
Így, amikor eljött a gyerekek szülinapjának az ideje, gondoltam, megcsinálom. Viszonylag nincs sok munka vele, sok lesz belőle, és eteti magát.
Ez, amit a képen láttok, csak a fele. De higgyétek el, hogy nagyon finom.
Férj mondta, hogy írjam ide, hogy ez nem ám ilyen zöld :), csak valószínűleg a fotózáskor rossz volt a fényviszony. :) |
Ez egy nagy adag:
Kb. 4 fej hagymát párolok vizes,
sós olajon. Teszek bele egy pici borsot, egy egész nagy hamis
májkrémet (Vegetáriánus májkrém), Vegamixet, apróra vágott zöld petrezselymet a párolás
legvégén. (Nekem nem volt itthon, csak szárított,
Beáztatok 8 zsemlét, jól
kinyomkodom és hozzáteszem a kész megpárolt hagymához. Teszek még hozzá 6
db nyers tojást, és annyi búzadarát, amennyivel
pont jó lesz a massza állaga. Tehát se nem híg, se
nem sűrű (olyasmi,mint a fasírt állaga).
Ezt a masszát, belecsavarom folpackba és még egy neylonzsákba is beleteszem utána, jól becsomózom a száját.
Forró, vízben megfőzöm kb.egy jó
fél óráig,majd kiolajozott tepsibe teszem a neylonoktól megszabadított
töltikét , a tetejét is megolajozom kissé és előmelegített forró sütőben
15-20 percig 190 °C-on megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése