2019. május 14., kedd

Paprikás krumpli gombával

Aki ismer, tudja, meg írtam is - és ezt többször is mondtam már (és bocsi, de mondani is fogom), hogy nem szeretem a gombát. Ellenben a családom összes többi tagja igen.
Így megcsinálom nekik.

Fényképet nem készítettem az ételről, helyette rajzoltam nektek egyet. Remélem, tetszik :)
(Lehet, hogy többször teszek majd ilyet.)


Ez az étel egy kis változatosságot nyújt a sima paprikás krumplihoz képest, ráadásul mindkét alapanyag könnyen beszerezhető. 
Bármelyik évszakban elkészíthető és friss káposztából készült salátával tálalva igazán pompás étel.

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli, 
  • 25 dkg bármilyen gomba (ajánlom a laskagombát), 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 db paradicsom,
  • 1 db zöldpaprika, 
  • 1 teáskanál pirospaprika, 
  • köménymag, 
  • olaj, 
Elkészítése: 
Mindenki, ahogy szokta, azaz "a szokásos módon" - hogy stílusos legyek, elkészítjük a pörkölt alapunkat, majd belerakjuk a gombát és a hasábokra vágott burgonyát, sózzuk, fűszerezzük, és készre főzzük.
Ennyi.

1 megjegyzés:

  1. Rajzod tetszik, és eltudom képzelni hogy nagyon finom különösen hogy a gombát én szeretem!

    VálaszTörlés