2013. augusztus 2., péntek

Sárospataki élmény

Amikor hazamegyünk anyukámékhoz, mindig ellátogatunk Sárospatakra. Anno sokat kirándultam oda - családdal, iskolával, barátokkal. Szeretem a várost, és magát a várat is. Amikor Bózsván nyaralunk (amit idén kihagytunk), akkor is eljövünk ide.

A várkastélyt még 1534-ben kezdték el építeni. 1616-ban került a Rákóczi csald birtokába, Lorántffy Zsuzsanna hozományaként. Az épületegyüttes egyik legmegkapóbb szeglete az 1647-ben épült Lorántffy-logia. A várnegyed központja az ötszintes Vörös-torony, az északkeleti sarokbástyán pedig a híres Sub Rosa terem erkélye látható.

Pár éve építettek oda egy játszóteret, amit tavaly fedeztünk fel a családdal, és akkor is elmentünk, meg idén is. Ott kezdtünk:

A vár Ura és a foglyai :)


Zsófia mindig mindenhová felmászik.
Nimród egyik kedvenc játéka.
EZ PEDIG MINDANNYIUNK KEDVENCE VOLT: 

Zsófia száguldása
Nimród a mai napig ezt emlegeti, hogy mikor megyünk megint el ide.
Apa sem hagyta ki...
És igen, az ott én vagyok :)
Eközben Kata:

Menet közben derült ki, hogy Várjátékok vannak, és bár nem tudtunk ott maradni a csatára, mert pont alvási idő volt, nos azért néhány hangulatképet elkaptunk.
Érdekes volt, hogy több nemzet volt jelen ott jelmezekbe öltözve. Németek, szlovákok és magyarok is voltak. Igazán jó hangulatot árasztott az egész.
 



Ő AZ ÉN LOVAGOM
Nem szőke, és nincs fehér lova, de van 3 jól sikerült gyereke és egy szerető felesége :)


Nagyon szeretem! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése