2024. január 30., kedd

Minden nap ünnep! - 01.30.

 Minden nap ünnep! - A menekülés nemzeti napja - január 30.


 
A Nemzeti Menekülés Napja minden évben január 30-án arra kéri az embereket, hogy távolodjanak el mindennapi életüktől, és fektessenek egy kis időt önmaguk megfiatalításába. A nap szó szerint arra ösztönöz, hogy menekülj a napi egzisztenciális problémáid elől, és egyszerűen élj a pillanatban. Bár ez olyasvalami, amit az embereknek naponta meg kell tenniük, az élet sürgető kérdései arra késztetik őket, hogy elhalasszák egy másik napra. A National Escape Day azt mondja, hogy élj a mostban, és éld teljes életet.
 
Amikor az élet futószalaggá válik, és azon kapod magad, hogy a semmibe futsz, a legjobb, ha egy időre leszállsz róla. Ez a nemzeti menekülési nap fő ötlete.
Egy bizonyos szakaszban mindenki úgy érzi, hogy túlterheli az élet nyomása. Számlák, teljesítmények, vizsgák, elvárások, teljesítések, határidők, stb., időnként rongyossá tesznek bennünket. Bár a mai élet sürgető jellege megkerülhetetlen, sok jót tenne, ha egy napra feltenné a lábát.
 
A National Escape Day a te napod – egy olyan nap, amikor úgy éled az életed, hogy nem kell aggódnod a hitelkártyás fizetések vagy a határidők miatt. Neked kell úgy kezelned magad, mint a saját birodalmad uralkodójaként. Míg egyesek fizikailag el akarnak menekülni az őrjítő rohanás elől, mások megelégednének azzal, ha gondolatban elmenekülnének. 
 
Noha nincsenek egyértelmű jelek az ünnep eredetére vonatkozóan, az Egyesült Államokban az emberek érdeklődését és képzeletét felkeltette az évek során. Ez a nap lehetővé teszi az embereknek, hogy elmondják a világnak, hogy szünetre van szükségük – anélkül, hogy lustának tűnnének vagy kiégettnek tűnnének.
Szóval hajrá! Fuss, sétálj, pihenj, kapsz masszázst vagy egyszerűen csak ülj a tenger mellett és számold a hullámokat! Nincsenek szabályok azon kívül, hogy nem szabad szabályokat betartani! Akár szörfölsz a tengeren, menekülsz egy hegyi üdülőhelyre, sétálsz be a környékbeli gyógyfürdőbe, vagy csak habzsolsz a fürdőben, ez a nap arról szól, hogy leszállj a futópadról, és kényeztesd életed központi lényét – téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése