2024. január 16., kedd

Minden nap ünnep! - 01.16.

 Nemzeti Semmi Nap – január 16.

 

 Volt már olyan, hogy rajtakapták a „semmit sem csinálva”, és szégyellték, hogy lustábbnak érzi magát, mint az átlagember? Biztos lehet benne, hogy ez ma, január 16-án, a semmi nemzeti napján nem fog megtörténni. A semmi nemzeti napját 1973 óta „ünnepeljük”.

 Mivel az ünnep ékességei és pompája a szó szoros értelmében semmit sem tesz, mint a névadója, nincs sok mondanivaló. A gondolatébresztő azonban eszünkbe jut – ha nem csinálsz semmit, nem csinálsz valamit úgy, hogy a semmi nem az, amit csinálsz?  

A Nemzeti Semmi Története Napja 1972-ben Harold Pullman Coffin újságíró javasolta a Nemzeti Semmi Napot, mint „nem eseményt”, amelyet minden január 16-án meg kell tartani – a semmittevés mellett. nyomtatott alkalmak az 1950-es évek óta.  

A Nemzeti Semmi Napot a Coffin saját „Nemzeti Semmi Alapítványa” támogatja. Nem meglepő, hogy erről a szervezetről semmit sem lehet találni. Címéhez híven még weboldala sincs. Íme egy tény, amely a „semmi” gondolatát jelölheti. Martin Luther King napja január harmadik hétfőjére esik, minden hetedik évben. Az esemény egybeesik a Nemzeti Semmi Nappal, ami kisajátítani látszik azt a gondolatot, hogy a Nemzeti Semmi Napon minden évben semmi sem történik. Mivel az MLK-t a Polgári Jogi Mozgalom alatti erőszakmentes aktivizmusáért ünneplik, sokan cáfolhatják a semmi gondolatát ezen a bizonyos napon.  

 Nem csak ezt, hanem más napokat is ünnepelnek a semmi ideájával ellentétben. A Nemzeti Semmi Napja ellenében a Kanadai Realista Társaság (RSC) vallási ünnepet hirdet There's Always Been Something Day néven, THABS néven, amelyet július 8-án annak a felismerésnek az ünneplésére szentelnek, hogy „ha nem lenne semmi, most nem lenne semmi." 

 A történelem tele van filozófusok és írók közötti vitákkal a „semmi” tanulmányozásáról. Mert a kérdés az, hogy mi a semmi? A semmi kérdésének megválaszolásához meg kell találni a semmi értelmét. A világűrben már a „semmiség” valódi természete is nézeteltéréseket okoz a szakértők között, mert sokan azt állítják, hogy a valódi, semmitől mentes tér sem semmi, mert az űrben a kvantumrészecskék gravitáció nélkül is léteznek. A Nemzeti Semmi Napján a nap népszerűsítése ellentmondásos, mert a napot „nem eseménynek” szánják, ami azt jelenti, hogy nem szabad eseménynek tekinteni, és olyan dologra utal, amelynek nincs jelentősége, következménye vagy érdeke.

https://nationaltoday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése