2024. február 17., szombat

Séta a vizen

 Máté 14:22-33  

Igaz történetünk a Biblia Máté evangéliumának nevezett részéből származik. Máté Jézus tanítványa volt. Ez azt jelenti, hogy Jézus volt a tanítója. Az evangélium szó pedig „jó hírt” jelent! Egy tónál kezdünk, ahol Jézus egész nap tanította az embereket. Amikor Jézus végzett a tanítással, azt mondta barátainak, a tanítványoknak, hogy szálljanak csónakba, és menjenek át a tó túlsó partjára. (csónak, tó, part) Ekkor Jézus felment egy hegyre, hogy egyedül imádkozzon. Amíg a tanítványok a csónakban voltak, fújni kezdett a szél. A szél fújt és fújt. Előre-hátra ringatta a csónakot, előre-hátra, előre-hátra. A tanítványok nem tudták, mit tegyenek!

Aztán valami csodálatos dolog történt! Amint a szél ringatta a csónakot, a tanítványok kinéztek a vízre, és látták, hogy valami közeledik feléjük.
Ahogy a tanítványok nézték, egyre közelebb és közelebb került. SZEMÉLY volt! A tanítványok nagyon féltek! Azt gondolták, hogyan járhat az ember a vízen? Aztán az illető beszélt! Azt mondták: „Én vagyok! Ne félj!”

JÉZUS VOLT! Jézus a vízen járt! A tanítványok nagyon örültek barátjuknak, Jézusnak.

Boldogok és ámulva látták Jézust a vízen járni! Péter azonnal így szólt: „Jézusom, ha te vagy az, mondd, hogy menjek hozzád a vízen.” És találd ki, mit mondott Jézus Péternek? Jézus azt mondta: „Gyere!” Péter Jézusra nézett, és kiszállt a csónakból.


És elindult a vízen Jézus felé! Csak Jézus segíthetett Péternek a vízen járni. Valóban elképesztő volt. Egészen addig, amíg Péter nem nézett Jézusra, és nem nézett a szélre.

Amikor Péter meglátta a szelet, megijedt, és süllyedni kezdett a vízben. Óh ne!

De Jézus kinyújtotta a kezét, és megfogta Péter kezét, hogy el ne süllyedjen. Aztán mindketten együtt visszaszálltak a csónakba.


Miután mindenki visszaült a csónakba, elállt a szél. A tanítványok Jézusra néztek, és így szóltak: „Te valóban Isten Fia vagy!” Tudod, Jézus valóban a valaha volt legcsodálatosabb barát. Ő az egyetlen barát, akinek megvan az ereje, hogy mindig velünk legyen, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy vízen kell járni! Igen, Jézus mindig veled és velem lehet, mert Jézus Isten Fia.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése