2013. szeptember 27., péntek

Magángyűjtő lettem

Emlékeztek, hogy milyen szomorú voltam, hogy nem tudtam elmenni a Cézanne-kiállításra?
Még mindig szomorú vagyok, de gondoltam, néhány képét összegyűjtöm magamnak, és így személyes kiállításra járhatok, amikor a kedvem tartja. Azaz, MAGÁNGYŰJTŐ vagyok.

Akkor szerettem bele, amikor egyszer Párizsban jártam. És amíg mindenki a Louvre-ba akart menni, én ide vágytam, és mentem el. Ide még vágyom is vissza. (Ha újra Párizsba mehetnék, én biztos nem mennék el a Louvre-ba, nekem nagy csalódás volt. De ez a múzeum... Hatalmas élmény.)
Kívülről
Belülről
Ez itt számomra a Múzeumok Múzeuma. A Musée d'Orsay. "Imádtam."
Musée d’Orsay egy állami képzőművészeti múzeum Párizs központi részén, a világ egyik legismertebb múzeuma. 1986-ban nyitották meg. A múzeumban 1848-1914 között készült alkotások, köztük impresszionista festmények találhatók. Olyan művészek munkái láthatók itt, mint CézanneDegasManetMonetPissarroRenoir és Van Gogh. A múzeum az Orsay rakparton, egy átalakított, korábban lebontásra ítélt vasúti pályaudvar (Gare d’Orsay) épületében található. Területe 57 400 m².

És itt szerettem bele Cézanne munkásságába. Főleg a tájképeibe és a csendéleteibe. A másik nagy kedvencem Monet lett, neki eljutottam a kiállítására, de Cézanne egy be nem teljesült szerelem. 
Ugye szépek?










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése