2014. szeptember 16., kedd

Bevezetés 1.

AZ ÚJ FELFEDEZÉSEM:

www.bikkiado.hu

A gyerekek nagyon erősen befolyásolhatók. Azzá válnak, amit látnak, hallanak és tapasztalnak. Az első hét év alatt rakhatjuk le az egész életükre kiható szokások alapjait. Az első hét év olyan, mint a lehetőségek nyitott ablaka a szülők számára gyermekeik befolyásolására, tanítására és formálásra, hogy alkalmas, gondoskodó ás krisztusközpontú emberekké váljanak. Ez a végeredmény ennek a szülői nevelési programnak a célja.

A fejlődés olyan gyorsan megy végbe ez alatt az idő alatt, hogy gyermekeid soha többé nem fognak ehhez fogható gyorsasággal és ilyen mennyiséget megtanulni, mint itt a korai gyermekkorban. Ez alatt a hét év alatt formálódik ki gyermekeid egész életét meghatározó értékrend és motivációs bázis. De ez alatt a hallatlanul gyors fejlődési időszak alatt a gyermeked nagyon sebezhető is egyben - a jó és rossz számára egyaránt! Nem engedheted meg magadnak, hogy eltékozold ezeket az éveket.

A nevelés egy fantasztikus utazás, amire nem tudsz még egyszer sort keríteni. Ezért annyira fontos, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Legyen Az első 7 év a térképed és az útikönyved, hogy elérhesd az úti célodat.

A könyvben a későbbiek során szilárd, ugyanakkor gyengéd szülőkről fogok beszélni. Ez  nem ellentmondás, igenis lehetséges. Sőt, ez egyenesen nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy a program eredményes legyen. Egy szempontból nagyon szilárdnak kell lenned - az értékeid megtartásában. De nem akármilyen értékrendről beszélek. Ez az az értékrend, amely segít megtanítani gyermekeidnek a megfelelő lelkületet és viselkedést a Szentírással összhangban.

A másik szempont arról szól, hogyan tanítod meg ezeket az elveket. Itt jön a képbe a Krisztuséhoz hasonló gyengédség. Ha durva és követelőző vagy, gyermekeid nagy valószínűséggel lázadni fognak és valahol az út során elfordulnak az értékrendszeredtől. Ezen felül gyermekeidet egy élethosszig tartó érzelmi megsebzettségnek és visszautasítottságnak teszed ki, és a spirál továbbgyűrűzik majd az ő családjaikban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése