2014. szeptember 23., kedd

Bevezetés 2.

"....én azonban és az én házam
az Úrnak szolgálunk." (Józsué 24,15)

Ha a gyerekeket olyan szülők nevelik, akik erősen állnak Krisztus-központú értékrendjükben, de mégis gyengédek maradnak, amikor a gyermek lelkéről van szó, az ilyen gyerekek általában hasonló jellemvonásokkal nőnek fel. Előbb-utóbb ők is ugyanabban a szemléletben fogják nevelni gyermekeiket, amilyenben őket is nevelték. De ha szidások, megfélemlítések és ostorozások által formálódtak, a legtöbb esetben ez az egyetlen modell, amit megismertek, válik a saját nevelési módszerükké is.

Isten olyan alapvető szükségletekkel alkotta meg a gyerekeket, amiket ki kell elégíteni ahhoz, hogy egészséges felnőttekké váljanak. Ez a könyv végigveszi azokat az alapelveket, melyekre szükséged van ahhoz, hogy kielégíthesd gyermeked szükségleteit a következő területeken: életcél, szeretet, egyéniség, érzelmek, fegyelem, kognitív tanulás, erkölcsi jellem és személyes értékrend. Ha szeretetteljesen és hűségesen kielégíted ezeket a szükségleteket, olyan gyerekeket fogsz formálni, akik nyitottak lesznek Isten szeretetére és korlátozásaira.

Mivel a gyerekek Istent a szüleik kiterjesztésének tekintik, azok, akiknek otthonában a szülők a szilárd értékrendet gyengéd hozzáállással képviselték, vonzódni fognak ahhoz, hogy közeli és mély kapcsolatot alakítsanak ki Mennyei Atyjukkal is. Amint megtapasztalják a Krisztussal való üdvözítő kapcsolatot, az Ő útmutatásai alapján kívánnak majd élni,másokat szeretve - még azokat is, akik rosszul bánnak velük. A Mindenható lesz erősségük, hogy ezt az utat járhassák. Krisztussal együtt lehetséges a győzedelmes élet! Mennyire megalapozza ez a reménységet,a  bizonyságérzetet, a békességet és az örömet a felcseperedés évei alatt, amikor a félelem, a kudarc és az elutasítás olyan gyakran lesben áll.

Nos, már csak ennyi elolvasása elgondolkodóvá tett. Az az igazság, hogy tudom, hogy valamit valahol valahogy nem csinálok jól, csak szeretném, vágyom rá...
Remélem, hogy ez változni fog!

FOLYT. KÖV.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése