2016. június 22., szerda

Hogyan szervezzem meg egy napomat?

Biztos vagyok abban, hogy erre nem én tudom a legjobban választ és megoldást. 
Úgy értem, nem biztos, hogy mindenféle okos dolgot tudok mindenre - nem is igazán szeretem, amikor megmondják, hogy hogyan osszam be az időmet, pénzemet, hogyan rendezzem a háztartásomat, mikor és hogyan tartsak rendet vagy mi szerint takarítsak. 
Nem azt mondom, hogy rossz dolgok ezek, mert jó tanácsokat kérni és kapni. De én nem tudom őket kivitelezni mindig és minden esetben. Lehet, hogy éppen ezért nálam nem úgy vannak a dolgok, és talán olyan élére állított rend sincsen, de nem zavar (már), és nem is érdekel, hogy ki mit mond. Persze minden nap felveszem a harcot a rendetlenséggel, a játékokkal, a mosnivalókkal és a vasalással, a portörléssel, a rendrakással, de azt értettem meg, hogy semmi nem kerülhet A GYEREKEIM ÉS A CSALÁDOM elé. Mert ez egy olyan időszak, ami már nem jön vissza.

És már most szeretném megjegyezni és elmondani, hogy nem érek soha semminek a végére, de ha mégis, akkor kezdem elölről :) Mert hogy folyamatosan zsonglőrködöm az idővel... 
Vagy ti nem?


Abban is biztos vagyok, hogy ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés: Hogy csinálod? Hogyan rendezed és szervezed a dolgaidat? De én nem tudok mindig válaszolni, mert nem tudom mindig megmondani.
Nagycsalád vagyunk. 3 gyerek és sok teendő, háztartás, kert, gyülekezeti élet, család, barátok, egy csomó fontos dolog van az életemben, és nem tudom megtenni azt, hogy ezeknek hátat fordítsak, vagy ne legyenek fontosak. Egy adag mosogatnivaló vagy vasalnivaló mindig megvár. Szerintem :)

Nem mindig könnyű, mert vannak időszakok, amikor tényleg könnyebb haladni, máskor meg nehezebb.
És igen, mindig lesznek kudarcok, vagy nehezebb időszak. Van olyan nap, amikor kipattanok az ágyból és reggeltől estig meg sem állok, máskor meg nehezen indul egy nap, és döcögősre sikerül, és nem haladok. 

Azt is tudom, hogy kellenek és szükségesek bizonyos szokások, vagy ahogy ma divat nevezni RUTINOK, amelyek szerint éljük a mindennapjainkat, lásd ezt a képet:

De én nagycsaládban élek, és ettől bonyolultabb a helyzet. De azért aranyos...

Habár már nyári szünet van, és most lazítok, mert megengedem magamnak, hogy később keljek fel - a gyerekek sem ébrednek 6-kor még, így én sem teszem.

De amikor iskolaidőben korábban kelek, akkor mindig van időm arra, például, hogy:
 - Betegyek egy adag ruhát a mosógépbe.
- Kikészítsem a gyerekek ruháját, amit felvesznek. (Nem este szoktam.)
- Olvassak egy kicsit. 
- Megigyam a reggeli teámat. Ez nagyon fontos nekem, amolyan szertartás. :)
- És ha még van egy kis időm, ruhákat hajtogatok vagy elkezdek mosogatni. Nincs gépem, így muszáj mindent nekem csinálni. :(
Nem mondom, hogy néha nem stresszes a reggel, de próbálok így is odafigyelni arra, hogy minden rendben legyen.

Most hogy nyári szünet van, kicsit lazábban vagyok. 
Persze, most is el kell végezni a feladatokat és a teendőket, de nem annyira szoros az időbeosztás, mint iskolaidőben. Éppen ezért kicsit lazíthatok is. 
Mint például ma, amikor a gyerekek mamánál vannak és én többet olvasgathattam, lazíthattam, nem kell percre pontosan mindent elkészíteni, és az ebédem is lehet csak dinnye :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése