2016. június 28., kedd

Nem Vegán, De Vegetáriánus!

Érdekes helyzet állt elő...
Amióta hadat üzentem a Közétkeztetésnek, és ezt itt szóvá is tettem :), kicsit furcsa emberekkel hoz össze az "élet", ami néha meglepő, néha meg megdöbbentő.
Ami tény, és amit mindig is vallottam, hogy vegetáriánusnak lenni nem egyszerű ebben a mai, magyar társadalomban. Máshol rugalmasabban kezelik és lehetőséget adnak az iskolákban is és a ovikban is, hogy ezt válaszd, és gondoskodnak is rólad, de itt elég nehéz. Szerintem akkora csodabogárnak néznek, mint ahogy azokat is, akik otthon tanítják a gyerekeiket. De ha ők ezt szeretnék, tegyék! Nem?

Na szóval, egy baráti házaspár unszolására, akiket annyira nem érdekelnem a bibliai eszmefuttatásaim (de ettől függetlenül jóban vagyunk és sokat beszélünk Istenről) és egy másik házaspár kérésére (ti. az esküvőjükre kaptak tőlünk mindenféle apró ajándékot, és volt benne 3 beváltható BÓNUSZ KÁRTYA, amely sütire vonatkozott, ti. hogy amikor felmutatják a kártyát (egyszerre csak egyet), akkor én sütök nekik sütit... Nos, igen, csak az utóbbi időben kicsit átláthatatlan lett a blogom, még a magam számára is, de ne ijedjetek meg, én ilyen vagyok. Kicsit káoszos, kicsit szétszórt, de mindig megtalálom utána benne a nyugalmat, a csendet :)
Én így vagyok, ilyen szórakozott, szétszórt, sok mindennel foglalkozó, sok minden érdeklő, nem két lábbal a földön élő típus... De persze ettől függetlenül én szeretem a rendet és az átláthatóságot. Csak néha jó nem úgy élni, mintha komoly felnőtt lennék. Így is azt teszem, mert minden este azt érezve feküdtem le, hogy már megint NEM.......
Na, szóval, visszatérve az eredeti témához, az ő kérésükre és a blogom átláthatóságára való tekintettel úgy döntöttem, hogy visszaállítom a régi blogomat, ami egykoron volt, és amit egykor írtam, - amit azért zártam be, mert nem akartam több felé írni, de az átláthatóság miatt talán tényleg jobb -, ahol azokat az ételeket találhatják / találhatjátok meg, amiket mi eszünk, és ami egyszerű, nem túl bonyolult, NEM VEGÁN, DE VEGETÁRIÁNUS.
És igen, ez a Közétkeztetés miatt alakult így!
Én pedig gondoltam, megosztom a tapasztalataimat, ötleteimet azokkal az anyukákkal, akik szintén ebben a cipőben járnak.
Lelkesedésemben, és abban reménykedve, hogy majd többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez vagy ötlethez, vagy akármihez... gondoltam, megosztom néhány vegetáriánus és vegán Facebookos oldalon...
Hát... nagyon vegyes volt a fogadtatás.
Volt, aki tényleg nagyon örül a kezdeményezésnek, és lelkesített.
Volt olyan, aki azt mondta, hogy jó, de...
Volt olyan, aki tanácsokat adott arra nézve, hogy legyek vegán. :)
Volt olyan, aki azt mondta, hogy amíg nem vagyok vegán, nem olvas. Ez volt a kedvencem, tök cuki!
Volt olyan és volt ilyen is...
Ám volt valaki, illetve voltak többen, akik kérték, hogy indítsak el a Facebookos oldalt is, így indult el a Vegetáriánus Menza, nevű csoport, ami egy nyílt csoport, és bárki írhat bele, oszthat meg benne dolgokat.
Nem terveztem én, hogy még ezzel is akarok foglalkozni, de aztán mégis...
Remélve azt, hogy más is küzd hasonlóval.
S bár nálunk az iskolának nagyon jó a hozzáállása, nem panaszkodhatom, de ettől függetlenül jó az, ha az ember tud segíteni a másiknak.

UI: A vegánság jó dolog. Én magam hajlok felé. De nem gondolom, hogy az akaratomat rá kell erőltetnem másra. És azt tapasztaltam ez alatt a rövid idő alatt, hogy a vegák, vegánok az állatokat nagyon védik, de az emberekkel, az embertársaikkal tudnak nagyon undik lenni, ami szerintem rosszabb...
Csak abban reménykedem, hogy a keresztény vegák nem ilyenek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése