2016. november 7., hétfő

Házaspáros Kör a gyülekezetben

Már kb. tavaly óta szervezzük a gyülekezetünkben a Házaspárok Körét, amely most már biztosan mondhatom, létrejött és megalakult. Ma volt a 4. alkalom, és nagyon jó.
A fehérvárcsurgói gyülekezet (ahová járunk) egy kiöregedő gyülekezet volt, ám hirtelen megjelentünk mi fiatalok, egy halom gyerekkel... :) - ma is 12 gyerek volt jelen. A gyülekezet ennek örül, bár szokniuk kellett a gyerekzsivalyt, a beszélgetéseket, ami nem ment könnyen, de már alakul az egész. Jó kis gyülekezetről van szó!
Ilyenkor a gyülekezet kedves idősebb tagjai, nagyszülők és gyermektanítók jönnek, és segítenek nekünk abban, hogy mi szülők kötetlenül tudjunk beszélgetni.
És tényleg jó így.

Összegyűjtöttük a Bibliában található házasságokat, és kiosztottuk, hogy ki melyik házasságból készül fel. Nem elsősorban a bibliai történetből, hanem az adott házasság tanulságaiból, tapasztalataiból.
Most is meg az előző alkalommal is Ádám és Éva volt a fő téma, de igazából mégis a férj és a feleség szerepeiről beszélgettünk. És nagyon jó volt.

Próbáltam képeket készíteni a gyerekekről, de igazából ez az egy sikerült jól.
 
 Volt nekik zseblámpás útkeresés, séta és kirándulás a sötétben :), székfoglaló, és mindenféle játék. De igazából a legjobban a társasozás jött be.
Szeretettel ajánlom az Úton útfélen társasjátékot, de biztosan sokan ismeritek is.

Mindenesetre már most várom a következő alkalmat. Akkor Izsák és Rebeka lesz a soron.
Nem sorba vesszük a történeteket, mert nem mindig tud mindenki ott lenni minden alkalmon, de azért igyekszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése