2016. november 29., kedd

Zűrzavar

Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene. (I. Korinthus 14,33)

Nem kell ahhoz messzire mennünk, hogy zűrzavart találjunk. Elég, ha figyelmesen körbetekintünk a világban. Nézzünk kicsit körül a hivatalokban, az iskolákban, a munkahelyünkön. Sőt, mi több, néha még a lakóhelyünkön és talán még a gondolatainkban is felfedezhetjük.
A ma emberének bizony kevés dolog egyértelmű. Azt mondjuk, a dolgok nem feketék és fehérek. Vagy: ez bonyolult, nem olyan egyszerű, és még folytathatnánk. Ennek eredménye, hogy sokszor nem tudjuk a dolgokat a helyükre tenni. Nem tudjuk, mihez kezdjünk a minket érő hatásokkal. Nem tudjuk feldolgozni a külvilágok hozzánk áramló - sokszor egymásnak ellentmondó - információk áradatát.
Ez lehet a zűrzavar első lépcsőfoka. Az igében az áll, hogy Isten NEM A zűrzavar Istene. Ha vele szeretnénk járni, akkor nem lehet szerintünk zűrzavar. Ő azt szeretné, ha békességben járnánk. A békesség lelkiállapot és ajándék. Sokszor független a külvilágtól. Akkor tudjuk elérni, amikor minden olyan dolgot, ami a zűrzavarhoz vezethet Őfelé viszünk és átadjuk Neki.
Imádkozzunk a békességért. Tévedés viszont azt gondolni, hogy ha már az én lelkemben csak békesség van, akkor már nyugodtan, hátradőlve megpihenhetünk. Nem mondhatjuk azt: Na most végre minden rendben van, csak most ne történjen semmi!
Az Úr azt várja el tőlünk, hogy ha eljutottunk a békességre, akkor próbáljunk meg mindent megtenni azért, hogy embertársaink lelkében is békesség legen.
Imában hívd az Urat, amikor úgy érzed, belőled hiányzik a békesség.
Imádkozzunk, testvérek egymás lelki békességéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése