2016. november 20., vasárnap

Könyvajánló gyerekeknek

Olyan nehéz manapság olyan könyvet találni, ami jó, és amit Zsófia lányom szívesen olvas.
Ha valamit nagyon irigylek anyukáktól, az az, hogy sokan írják, beszélnek arról, hogy az ő gyerekük szeret olvasni, és szívesen olvas. Irigylem azokat, akik még listát is tudnak írni.
Nos, nálunk Zsófia alapból nem szeret olvasni, sokat is küzdünk emiatt. Nagyon szeretem a lányomat, de vannak dolgok az életében, ami máshogy működik nála. A tanulásban is. Jó képességű, jó eszű gyermek, de nem szorgalmas. Vagyis ez így nem teljesen igaz. Szorgalmas azokban a dolgokban, amiért lelkesedik és ami fontos neki. Jelenleg a matematika nem annyira tartozik ide, pedig matekból is jó. :) Viszont nagyon kreatív és nagyon sokoldalú, és hihetetlen vidám és víg kedélyű. És ez nekem mindennél fontosabb

Mondjuk nyáron egy hős volt, mert végigolvastuk a Vukot, ami nem könnyű olvasmány. Fekete István nem az. Ezért nagyon örültem annak, hogy elolvasták ezt a remek kis mesekönyvet az osztályban.
Képtalálat a következőre: „a világlátott egérke”

TÖRTÉNET: 
Egy árva mezei egérke megunta a hosszú őszi esőket, s meg a koplalást. Gondolt egyet, bemerészkedett a faluba. Tudta az egértörténelmet. Hallotta az öregebbektől, hogy a házi egereknek, azoknak mindenük megvan. Pince, kamra, padlás tele minden jóval. Egyedül csak a macskáktól kell óvakodniok. Még örültek is a házi egerek, amikor a falu legszélső házának pincéjébe besurrant. De amikor kiderült, hogy nemcsak látógatóba jött, hanem a telet is ott szándékozik tölteni, akkor bizony már-már a rokonságot is kezdték kétségbe vonni."


Képtalálat a következőre: „a világlátott egérke”
Nagyon jó, és nagyon aranyos történet.
Jó olvasást!

3 megjegyzés:

  1. De jó! Ilyen könyvajánlót szívesen olvasok, Gréta falja a könyveket és ez nagyon jól hangzik. Puszi nektek! Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te most az irigyelt anyukák között vagy. :)
      De tényleg aranyos könyv. Ez még Zsófinak is tetszett.

      Törlés
  2. Egyébként Gergővel én is küszködök... Sajnos nem igazán érdeklik a könyvek...Bea

    VálaszTörlés