2017. augusztus 24., csütörtök

Spenótos tészta

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én gyermekkoromban nem szerettem sem a sóskát, sem a spenótot. Anyukám emlékeim szerint sosem főzött egyiket sem, de az apai nagymamám igen. Mivel nagymamám szemben lakott, amikor főzött áthozta, és én akkor szerettem. Anyukám azt mondta.

Aztán az iskolában a menzán nem volt népszerű, és szerintem igen kevés gyerek kedvelte ezt az ételt. Valahogy nem tudtunk mit kezdeni az egész étellel.

Én sem szerettem sokáig. Aztán Férjjel összeházasodtunk, és anyósom rengetegszer készített sóskát, ami azóta is a család nagy kedvence. Spenótot is megcsinálta, mert a fiúk szerették és szeretik most is. Ő nem eszi meg, meg sem kóstolja, így is remekül sikerül neki. (Ha még nem mondtam volna, remekül főz.)

Aztán én rájöttem, hogy mennyire szeretem, és milyen finom a spenót. El is kezdtem kísérletezgetni (a magam kedvére), mert a családom tagjai nem annyira lelkesednek minden újításom iránt. De én amolyan kipróbálós vagyok. Aztán, ha nem ízlik, nem készítem többet. Érdekes egyébként, hogy amióta Vegetáriánus vagyok, kevésbé vagyok válogatós, mint húsevő koromban :)

 Nos, lelkesedésemben elkészítettem ezt a nagyon egyszerű és nagyon gyors Spenótos tésztát. 

Hozzávalók:
kb. 500 g spenót (lehet fagyasztott is, mert nekem az volt itthon),
2-3 gerezd fokhagyma,  
olíva olaj / vaj
növényi tejszín, 
sajt (gorgonzolát ír a recept), ehhez kimondottan arra a pikáns ízre van szükség
só, bors, szerecsendió (kicsike)

1. Kiolvasztottam a spenótot.
2. Egy kis vajra vagy olíva olajra rátettem a spenótot.
3. Rányomtam a fokhagymát.
4. Összekevertem, majd öntöttem bele egy kis növényi tejszínt és reszelt sajtot, hogy jó olvadt legyen.
5. Fűszereztem.
6. Rátettem a főtt tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése