2018. december 11., kedd

Avokádókrém

Nagyon sokáig valamiért nem mertem megkóstolni, vagy inkább tartózkodtam tőle. De egyszer, réges-régen, és persze nem a messzi galaxisban, hanem itt, Móron :),  amikor itt voltak a szüleim, hoztam egy nagy döntést, és készítettem belőle egy krémet. Lesz ami lesz alapon... Azóta én nagyon szeretem.

Mivel a hagyományos dolgokat kedvelem, nehezen adom be a derekamat az újdonságokra.
Egyszer ettem, mert valaki készített, de már nem emlékszem, hogy ízlett-e, olyan régen volt. Aztán mivel főzés közben - jobb ötlet nem lévén - Vacsoracsatát néztem, és ott sokszor elkészítették, gondoltam, én is előrukkolok vele. Miért is ne?


2 puha avokádót összetörtem villával. Nem pépesítettem mixerrel, mert úgy gondolom, hogy azért van fogunk, hogy rágjunk. (Ezért nem annyira lelkesedem a krémlevesekért sem.) Tettem hozzá 3 gerezd fokhagymát (lehetett volna még, mert én NAGYON szeretem a fokhagymát, és szeretem, ha érződik. Egy kevés citrom levet, sót, borsot, s bár nem igazán használom eme fűszert, de vannak ételek, amibe kell. Ez ilyen. És egy kis olíva olajat. Összetörtem és összekevertem. Pirítóssal ettük.
A finomságának a titkát az bizonyítja, hogy Apukám, aki nem híve a mi egészséges táplálkozásunknak, és nem ért vele egyet, 4-5 pirítóst is megevett vele. Ez nála jelent valamit. Mindezt úgy, hogy válogatós, és rosszabb, mint egy gyermek!
Fotót sajnos nem sikerült készítenem. Majd legközelebb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése