2018. december 26., szerda

Karácsony, ahogy én látom

Tudjátok, már sokszor mondtam, hogy nem ünneplem karácsonykor Jézus születését, mert nem akkor történt. A történelem és a bibliai is ezt tanúsítja. Ha Jézus szerette volna tudatni, hogy mikor született, és fontosnak érezte volna, akkor valószínűleg beleírják a Bibliába, de ez nem történt meg. Ráadásul úgy gondolom, hogy 3,5 év alatt, amíg a szolgálatát a Földön töltötte elmondhatta volna a tanítványainak, akik persze minden fontos dolgot és eseményt feljegyeztek, de nem tette. Mert nem erre akarta a figyelmet irányítani, hanem az ÜZENETRE, hogy térjenek meg és változzon meg a gondolkodásmódjuk.
És ma is ezt szeretné nekünk üzenni.
  • Ezért gondolom azt, hogy nem az a lényeg, hogy mikor született meg Jézus (ráadásul a Jézuskázástól hidegrázásom van, mert ő 1 naposan is JÉZUS KRISZTUS VOLT, A MEGVÁLTÓ!!!)
  • Továbbá az is zavar, hogy az emberek az ünnepet szeretik, és nem az ünnepeltet. Ha már erről van szó. Jézus mindig is arra tanította az embereket, és ma is ezt teszi, hogy a szívünket öltöztessük fel szeretettel és megbocsátással, kedvességgel és jóindulattal. Ne a karácsonyfánkat és ajándékhegyeket osztogassunk, aminek nincs értelme. 
  • A szeretet fontos. És ünnepeljük is meg, de ne csak karácsonykor, hanem amikor csak lehet.


Ezért tartom jó mondatnak és gondolatnak Adynak ezt a mondatát.
Ha mindenki tényleg szeretné Jézust, akkor nem lennének felületes barátságok, akkor nem vásárolnának az emberek olyan termékeket és buta ajándékokat, amiket másnap vissza kell cserélni, akkor nem az ajándékozás összege, hanem a minősége lenne a legfontosabb.
És ekkor tényleg úgy gondolom, hogy valóra válna az, amiért IGAZÁN a Földre jött Jézus.

1 megjegyzés:

  1. Én is leírtam a blogomban, hogy miért nem ünneplem a karácsonyt. Úgy hiszem, hozzád hasonlóan, hogy a Biblia beszámolna a pontos dátumról, ha ez fontos lenne. 😊

    VálaszTörlés