2018. december 4., kedd

Dióskiflik,

melyik kicsi színt fogott...
De ízre nagyon finom. Tényleg.

Én nem tudok olyan szabályos kifliket legyártani, mint azt a nagy könyvben meg van írva. Nincs is rá időm, összegyúrom a tésztát, aztán sodrom, levágom a végeit, majd úgy csinálok, mintha kifli lenne (bár inkább patkóra hasonlít), és megsütöm.
Ez egy kicsit barnább lett, de Férj így szereti.


Hozzávalók:
250 g liszt, 1 késhegynyi (?) sütőpor, 125 g cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 tojássárgája (bár én beleraktam az egész tojást, semmi baja nem lett tőle),  200 g lágy margarin vagy vaj, 125 g dió (de lehet mandula is)

A hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert formálunk belőle, majd 4-5 cm hosszúra vágjuk, a széleit kicsit elvékonyítjuk. 
Kis kifliket formálunk belőle, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 
A kifliket a sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, majd megszórjuk őket porcukorral.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése