De ízre nagyon finom. Tényleg.
Én nem tudok olyan szabályos kifliket legyártani, mint azt a nagy könyvben meg van írva. Nincs is rá időm, összegyúrom a tésztát, aztán sodrom, levágom a végeit, majd úgy csinálok, mintha kifli lenne (bár inkább patkóra hasonlít), és megsütöm.
Ez egy kicsit barnább lett, de Férj így szereti.
Hozzávalók:
250
g liszt, 1 késhegynyi (?) sütőpor, 125 g cukor, 1 zacskó vaníliás
cukor, 2 tojássárgája (bár én beleraktam az egész tojást, semmi baja nem
lett tőle), 200 g lágy margarin vagy vaj, 125 g dió (de lehet mandula
is)
A
hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert
formálunk belőle, majd 4-5 cm hosszúra vágjuk, a széleit kicsit
elvékonyítjuk.
Kis kifliket formálunk belőle, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
A kifliket a sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, majd megszórjuk őket porcukorral.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése