2020. október 2., péntek

Brassói aprópecsenye

Amikor a két kedvenc alapanyagod találkozik, akkor attól nincs is jobb. :)

20 dkg szójakocka (ha csík van, az is jó, én azt szét szoktam vágni apró darabokra), 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál majoranna, 1 mokkáskanál szerecsendió (kihagyható), esetleg borsikafű és kakukkfű (ezt sem szoktam beletenni), olaj, víz, héjában főtt, vagy kockára vágott főtt krumpli

A szójakockát megfőzöm sós vízben, (ahogy már sokszor leírtam), majd hideg vízben áztatom kicsit. Ezután leszűröm és jól kinyomkodom. Meg szoktam szórni Gyros fűszersóval, de bármelyik másik is jó hozzá.

Egy lábasba olajat teszünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fűszereket és a szójakockát. (Van, hogy a szóját először kisütöm és csak utána keverem a krumplihoz.) Külön süssük meg a krumplit. Majd összekavarjuk, és kevés vízzel lassú tűzön pároljuk. Közben kavargatjuk. Amikor a víz elpárolog, és kezd sülni, törjünk rá fokhagymát (FOREVER),és még 4-5 percig süssük. 

Én egyébként tepsibe szoktam megsütni egyébként, gyorsabb és több belefér. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése