2020. október 30., péntek

Jill Mansell: Az első az utolsó?

Már mondtam többször is, hogy szeretem a romantikus regényeket, és Jill Mansellt is. 

Van abban igazság, ami a könyv elejére van írni, hogy Minden nőnek jár egy kis Jill Mansell, mert nagyon cukik a könyvei, és mert az emberben alapvetően benne van egyfajta erős romantikus érzés és késztetés. 

Egyszer valaki megkérdezte tőlem, hogy miért olvasok romantikus regényeket, ha boldog házasságban élek, és szeretem a Férjemet. Nem is értettem a kérdést, hogy ez miért függ össze. Eszembe jutott az egyik vicces film, a gyerekkori kedvenc színészemmel,  Harrison Forddal. A film címe Hat nap, hét éjszaka 

Van benne egy vicces beszélgetés, bár szerintem az egész film vicces.

- Idejönnek (mármint a turisták a szigetre), keresik a nagy csodát, azt hiszik, hogy itt megérzik a romantikát, amit sehol máshol nem találnak meg.

- Hátha megtalálják.

- Ez egy sziget, szivecském! Ha csak ide nem hozza, itt soha meg nem találja!"

Na, szóval attól, hogy az ember romantikus alkat, és még boldog is, jól esik neki az, ha örülhet mások boldogságának. Még ha az könyv formájában van is így. És az az igazság, hogy néha a valóság iszonyú fárasztó. Ezért jó néha kézbe venni egy romantikus könyvet, és arra gondolni, hogy milyen sok romantikus történet születhetne, ha mindenki elmesélné, hogy is volt az a bizonyos nagy szerelem. :)

Történet:

Jessie Roscoe évekig titkolta, ki is a fia édesapja, senki sem tudta az igazságot. Ám tizennyolc év elteltével a szóban forgó férfi - Toby Gillespie, a karizmatikus színész - épp Jessie szomszédságába költözik. A titokra gyorsan fény derül, hiszen Tobynak elég egyetlen pillantást vetnie a fiúra, hogy egy kis fejszámolást követően felmérje a helyzetet. A férfi nagyon boldog, hogy ennyi év után viszontláthatja régi szerelmét, a fiával való találkozás pedig hatalmas meglepetés a számára. De mit szól mindehhez a felesége és kamasz gyerekei? A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az egykori szerelmesek között a szikra még nem hunyt ki. Ugyan Jessie nem bízik a boldog beteljesülésben, azt még ő sem sejti, hogy semmi sem az, aminek látszik, és mindenkire várnak még meglepetések... Makrancos kamaszok, titkokat rejtegető szomszédok, undok anyósok, félrelépő férjek és hamis látszatházasságok - a pergő történetben minden terítékre kerul, sok humorral és szeretettel tálalva. Pont úgy, mintha csak a legjobb barátnőnkkel beszélgetnénk. - Jill Mansell sok éven át a bristoli Burden Neurológiai Intézet munkatársa volt, ma főállású író. Népszerű regényeit eddig több mint 3 millió példányban adták el, és számos nyelvre lefordították szerte a világon. 

Nem mondom, hogy ez a kedvenc könyvem tőle, nehezen olvastam el, de elolvastam. :)

Azért azt kell mondjam, minden ellenére, hogy számomra a valóság romantikus. És ez a legfontosabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése