2020. október 12., hétfő

Life, de hogy mennyire rosszul fordították :)

Ma fejeztem be ezt a sorozatot. Újra. Már kb. Ez egy 2007-es sorozat, és csak (sajnos) 2 évad készült belőle, de én szerettem. Tényleg aranyos és vicces is volt a maga egyszerű bájával. 

A történet:

Az Életfogytig zsaru (Life) Charlie Crews nyomozó története, aki 2007-ben szabadult a Pelican Bay Állami Börtönből, miután életfogytiglani büntetéséből letöltött 12 évet. 1995-ben ugyanis tévesen ítélték el őt három rendbeli emberölésért társa és annak családja meggyilkolásáért. Védőügyvédje, Constance Griffiths volt az, aki végül minden kétséget kizáróan be tudta bizonyítani az ítélet alaptalanságát. Mivel Charlie 12 évig börtönben ült, elvesztette állását, feleségét, barátait. Habár az államtól jelentős pénzbeli kárpótlást kap 50 millió dollárt a téves ítéletért, mégis Los Angeles-ben telepszik le, s dolgozni kezd nyomozóként az ottani rendőrségen, mivel meg akarja találni azt a gyilkost, aki helyett életfogytiglanra ítélték... 

 

Nem túl bonyolult és nem túl magasröptű az egész sorozat, de arra kimondottan jó volt, hogy az ember jót szórakozzon, és részt vegyen egy-egy nyomozásban. És persze, hogy hallgassa Charlie Crews nyomozó Zen-gondolatait. :) - Függetlenül attól, hogy nem Zenes az ember, aranyos gondolatok voltak benne.

De leginkább a Charlie Crewst alakító Demian Lewist említeném, aki nekem még tetszik is. Tudom, általában a vörösök háttérben vannak szorítva, bár mostanában a művészvilág felfigyelt a vörösökre, vannak néhányan. De nekem azért vannak kedvenceim köztük, de szerintem erről már írtam is. Még a kedvenc magyar színészem is vörös. :) Így hát nem meglepő, ha nyomon követem a munkásságát (még megemlíteném a Homelandet (ezt még nem láttam) és a Milliárdok nyomábant (ezt sem még), de tervezem megnézni.

És ugye senkit sem fog meglepni, ha most végre, hosszú idő után bővül a 20-as listám. :) Nem nagyon bővült mostanában, de az az igazság, hogy válogatósabb lettem az utóbbi időben. :) 

Mindenesetre ajánlom ezt a sorozatot. Nem fog világot megváltani és nem fog mély érzéseket, gondolatokat elindítani, de jót lehet szórakozni. És szeirntem Sarah Shahi olyan szép. Szerintem az egyik legszebb színésznő a sorozatok világában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése