2021. július 13., kedd

Nyugalmas hét

 

A héten nyugalomban leszek. Vagyis nem teljesen, de még meglátjuk. A két nagyom iskolai nyaraláson van Zánkán, és csak Kis Katámmal vagyunk itthon. Meg apa, de ő ugye dolgozik, így most kettesben éljük a mindennapokat. Nagyon furcsa a csend. Katával sok közös programot szervezünk, találunk ki, de közben mindketten szeretünk kicsit egyedül is lenni. 

Minden nap sétálunk valahová, beterveztünk mindenféle állomást, uszodát, játszóterezést, parkozást, de mégis, ha megkérdezitek, mindketten azt mondjuk, hogy szívesebben vagyunk itthon. 

Nekem sok az elmaradásom az iskolai időszak alatt, meg szervezem a táboromat, ami mindig izgalmas feladat. De most kicsit így érzem magam, mint a rajzon látható lányka. Mondjuk nincs ilyen rend az asztalomon :), mint neki, de tényleg így érzem. Dolgozom, kitalálok, szervezek, mellettem egy bögre, amiben van mindig valami innivaló, néha fülhallgatóval nézek filmet, és a macska sokszor a lábamnál fekszik, és dorombol. Ez egy nagyon hangulatos és nyugodt kép. És szeretem is. Régebben azt hittem, hogy én amolyan zajos ember vagyok. Szerettem mindig menni valahová, szerettem, ha zajlik az élet, társaságban, emberek között lenni, de mostanában nem így van. Jobban szeretem a falakat, meg a családom társaságát, a nyugalmat. Hiányzik a két nagy is, de tudom, hogy jó helyen és jó kezekben vannak.

Most erre koncentrálok. Ha hazajöttek a nagyok, elmegyünk nyaralni, kalandos terveink vannak, aztán anyukámékhoz visszük őket, és mi meg nekiállunk a konyhának. Elég rossz állapotban van, muszáj kicsit feljavítani. Az az igazság, hogy mindig ez jut az eszembe, hogy ahelyett, hogy kettesben romantikáznánk egy kicsit, mindig dolgozunk, és festünk, építünk, átrendezünk, renoválunk, pedig annyira szükség lenne arra, hogy kettesben legyünk. Mondjuk abban leszünk, csak munkával telik majd az a két hét. De az is jó. Nálunk ez a csapatépítő alkalom. :)

Mindenkinek szép nyarat kívánok! Nekem hivatalosan mostantól van nyár. :) 

Katával játszóterezünk. Csend volt és nyugalom.

2 megjegyzés:

  1. Annyira értem azt, amit a kettesben töltött "csapatépítésről" írsz. Nálunk is hasonló a helyzet, lakás- és kerítésfestés a terv a szabadságra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy így. Tudom én, hogy a munka nemesít, meg minden... de azért jó lenne kicsit lazítani. Semmit tenni. De most elhatároztam, hogy egy-egy napot beiktatunk kettesben. A munka megvár, a jó házasságnak meg kell a csapatépítés és a romantika. :)

      Törlés