2022. október 10., hétfő

Könyvajánló - Durrell örök!

Ifjú korom óta Durrell-rajongó vagyok. Nem is tudom, hogy keveredett a kezeim közé az egyik könyve, de amikor az elsőt elolvastam, nem tudtam abbahagyni. Mindig szerettem a vidám, családias, humoros könyveket. Na, ezt aztán nem lehetett letenni, és abbahagyni. 

Nagy szeretettel ajánlom a könyvet!


 "Feleségemnek, aki azzal szerzett örömet, hogy harsányan kacagott a kézirat olvasása közben, és azután közölte: a helyesírásomon szórakozott ilyen kitűnően."

(Gerald Durell: Családom és egyéb állatfajták - az ajánlás)

A nem is kissé excentrikus Durrell család - a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániás Leslie, az írópalánta Lawrence, az állatbolond Gerry, valamint sokat tűrt édesanyjuk, Louisa - már nem bírja tovább elviselni a nedves, borongós angol klímát. Ezért azt teszik, amit bármely más család tenne: eladják házukat, és Roger, a kutya társaságában a napsütötte Korfu szigetére költöznek. Ám hamarosan rádöbbennek, hogy életükön és otthonukon egy egész állatsereglettel, többek közt skorpiókkal, gekkókkal, békákkal, denevérekkel is meg kell osztozniuk, nem is szólva a különc helybéliekről és a még különcebb vendégekről...

Tudom, hogy csináltam sorozatot is, még nem láttam, és nem tudom, hogy akarom-e. Nem szeretném elrontani a hangulatot és a saját fantáziám élményét. Talán egyszer rászánom magam. Ha igen, akkor elmondom!

Addig is, OLVASSATOK DURRELLT!!!!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése