2023. május 1., hétfő

#96 Sorozatajánló - A nagy fogás

Már sok-sok évvel ezelőtt elkezdtem ezt a sorozatot. Az 1. évadot meg is néztem. A 2. nem tudom miért maradt ki, mert most, hogy újra megnéztem (mert bár az alaptörténetre emlékeztem, úgy teljes egészében nem) ez az évad nem is rémlett nekem.

Én alapvetően jót szórakoztam, bár azért sok minden kiszámítható volt benne.Persze, ebben a sorozatban is volt pár problémám. Mindenki mindig túl elegáns volt, bár mondjuk ez egy olyan miliő volt, ahol így zajlottak a dolgok. Érdekes volt. 

Ez egy amolyan oda-vissza átverős, szélhámos romantikus krimi lett, vagy mi, amiben persze mindig volt esemény, meg összekötő szál, hogy tartsa az emberben az érzést..., de alapvetően nagyon lájtos kis sorozat volt. Mondjuk én bírom az ilyesmit. 😉 Még ha néha csöpög vagy fárasztó is. De azért kiszámítható volt, bár néha-néha én is meglepődtem. ITT megnézhető.

Véleményem szerinte az ilyen átverős, nyomozós sorozatok közül a NAGY SVINDLI volt a csúcs!

Tartalom:

Alice Vaughan (Mireille Enos) Los Angeles legjobb magánnyomozója, az a típus, akiről köztudott: nem érdemes ujjat húzni vele. Barátjával és üzlettársával (Rose Rollins) jól menő vállalkozást építettek fel, ügyfeleik világszerte veszik igénybe nyomozói szolgáltatásaikat. A csapat oszlopos tagja Danny Yoon (Jay Hayden), aki - ha arról van szó - gond nélkül lépi át a törvényes kereteket, valamint Sophie Novak (Elvy Yost), aki jogi tanácsadóként és egyúttal képzett hackerként segíti a vállalkozást. Alice szakmája egyik legjobbja, ám ő is tévedhet. Vőlegénye, Benjamin Jones (Peter Krause) milliókat csal ki tőle, majd felszívódik - a nő pedig bosszút esküszik és magánakcióba kezd. Ám nem csak Alice vadászik a férfira. Jules Dao (Jacky Ido) FBI-ügynök már évek óta vizsgálódik Benjamin kétes európai ügyletei után, így kapóra jön neki Alice sértettsége és elszántsága. Ezalatt a felettébb óvatos Ben és két társa - a zseniális Margot Bishop (Sonya Walger) és Reggie Lennox (Alimi Ballard) - visszatér a nemzetközi bűnözés sötét világába. A tét mindkét oldalon óriási: egyik fél sem hibázhat ebben a váratlan fordulatokkal teli macska-egér párharcban.

 A  2. évad kicsit kiszámíthatóbb volt, de azért abban is voltak izgalmas pillanatok. Gina Torres például az egyik olyan fekete színésznő, akit nagyon kedvelek.  


Szóval, ha kedveled a laza, kiszámítható, de alapvetően izgalmas nyomozós sorozatokat, akkor ajánlom. Amúgy nem. 😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése