2023. május 15., hétfő

100. Lee és Andrew Child: Inkább a halál

 Ez az a könyv, amivel sokat küzdöttem. Kétszer kezdtem neki, mert valahogy nem tudott magával vinni. Aztán meg elfelejtettem, hogy miről szólt, vagyis csak nagyjából emlékeztem rá. Úgyhogy sokáig olvastam, de végre végeztem. 

Azt vettem észre, hogy amióta Lee Child átadta a testvérének az írást, másmilyenek a könyvei. Nehezebben érthetőek, nem olyan izgalmasak és nem úgy érzem a könyveket, mint amikor egyedül írt. Ez nekem szomorú, de persze rajongóként ezt is elolvasom. 

Tartalom

Egy reggel Jack Reacher épp nyugat felé gyalogol a kihalt autóúton, amikor különös jelenet tárul a szeme elé. Egy régi katonai dzsip ütközött a fának. Az egyetlen fának, amerre a szem ellát. A kormánykerékre dőlve egy nő fekszik...

Kisvártatva kiderül, hogy a nő az ikertestvérét keresi, akit feltételezhetően veszélyes emberek hálóztak be. A vezetőjük a rejtélyes Dendoncker, akinek komoly befolyása van a közeli, határ menti kisvárosban. A férfi a háttérbe húzódva irányítja a szervezetet, és a leghűségesebb emberein kívül senki sem tudja, hogy néz ki, és miként lehet megtalálni. Reacxher azonban igen nagy gyakorlattal rendelkezik abban, hogy rábukkanjon azokra, akik ezt a legkevésbé sem szeretnék...

Ez a tartalom, és bár szerintem a történet jól volt kitalálva, de mégis volt egyfajta hiányérzetem, főleg a végével kapcsolatban. Kicsit lecsapott volt a vége. De ez csak az én véleményem. A másik könyv, amit olvastam tőlük, és ketten írták Az Őrszem (amit a könyvtárból hoztam ki), azzal is nehezen küzdöttem meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése