2023. július 22., szombat

Józsefet bátyjai kihúzták a kútból, és eladták egy arra haladó izmaelita karavánnak,

25Ezután leültek enni. Egyszer csak föltekintve látják, hogy egy izmaeli karaván közeledik Gileád felől. Tevéik gyógyfűvel, balzsammal és mirhával voltak megrakva, amelyet Egyiptomba szállítottak. 26Ekkor azt mondta Júda a testvéreinek: Mi haszna, ha megöljük testvérünket, és elföldeljük a vérét? 27Gyertek, adjuk el az izmaelieknek, de ne emeljünk rá kezet, hiszen a mi testünk és vérünk ő! A testvérei pedig hallgattak rá. (1Mózes 37,25-27)

A pénz nagyon fontos szerepet játszik az emberek életében. Sokan vannak, akik mindenre képesek a pénzért. A különféle kereskedelem nagyon sok embernek biztosít fényes megélhetést, és ezek az emberek nem törődnek azzal a sok nyomorúsággal, amit esetleg ezek okoznak. 

Bizony a pénznek nagy hatalma van. A Biblia úgy beszél a pénzről, mint Mammonról, a bálványról. A pénz könnyen istenné válhat az életünkben, és akkor az irányít minket. Egy idő után semmitől sem riadunk vissza, még a nagy bűnöktől sem, mert csak az lebeg a szemünk előtt, hogy meggazdagodjunk.

József testvérei is hasznot húztak öccsük rabszolgaságából, ami a későbbiekben szörnyű következményeket zúdított rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése